TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įsigaliojo pirmieji eismo ribojimai dėl artėjančio NATO susitikimo Vilniuje

Vilniuje liepos 11-12 d. vyks NATO Viršūnių susitikimas, tačiau eismo ribojimai sostinėje įsigalios jau nuo penktadienio, liepos 7 d.
Policijos pareigūnai ir Lietuvos kariuomenės kariai Litexpo prieigose
Policijos pareigūnai ir Lietuvos kariuomenės kariai Litexpo prieigose / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Penktadienį po pietų įsigaliojo pirmieji eismo apribojimai Vilniaus mieste. Tai – teritorija šalia „Litexpo“ parodų rūmų. Čia išdygo daugybę parkavimą draudžiančių ženklų, budi karinės pajėgos ir policija. Ženklai perspėja, kad palikti automobiliai bus nutempti.

Apie tokius apribojimus savo klientams pranešė ir keitimosi automobiliais paslaugų tiekėjai – važiuoti prie „Litexpo“ nevalia.

O nuo liepos 9 d. 00:00 val. bus panaikintos Vilniaus senamiesčio ir centro parkavimo zonos. Apribojimų pabaiga – liepos 13 d. 00:00 val.

Kiti apribojimai Vilniuje įsigalios palaipsniui.

Pėsčiųjų eismas. Pėsčiųjų eismas Prezidentūros prieigose bus ribojamas liepos 11 d. 15–24 val., kitu metu ir kitose Senamiesčio bei miesto centro vietose pėstieji galės judėti be apribojimų.

Eismas oro uoste. Oro uosto prieigose eismo ribojimai bus trumpalaikiai, jie bus taikomi A. Gustaičio, Oreivių ir Vikingų gatvėse. Keleiviai, turintys bilietus skrydžiams, galės patekti tiek į oro uosto terminalus, tiek į automobilių stovėjimo aikšteles – tam atskirų leidimų nereikės. Atvykstantiems į oro uostą automobiliais rekomenduojama rinktis maršrutą Dariaus ir Girėno bei F. Vaitkaus gatvėmis.

Automobilių eismas Laisvės pr. liepos 11-12 d. Užtikrinant Lazdynų ir Karoliniškių gyventojų susisiekimą, Laisvės prospektu nuo Architektų gatvės bus leidžiamas visų transporto priemonių eismas šiaurės kryptimi, link Spaudos rūmų.

Pietų kryptimi įvažiavimai į gyvenamuosius rajonus bus galimi tik iš Vakarinio aplinkkelio ir jam gretimų gatvių. Pakeitus suplanuotus eismo ribojimus, Oslo gatvėje ir Miškinių gatvės atkarpoje tarp Oslo g. ir Parodų g. transporto priemonės galės judėti be didesnių ribojimų – eismas gali būti stabdomas trumpam, transporto priemonių patekimui į šiose gatvėse esančias įmonių teritorijas leidimų nereikės.

Žemėlapis: kur galios eismo ribojimai NATO susitikimo metu

Eismo ribojimai NATO susitikimo metu
Eismo ribojimai NATO susitikimo metu

Didelės rezoliucijos žemėlapį galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius