-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kačerginės „Nemuno žiedas“ virto sudėtingiausių lenktynių trasa

„Hard enduro“, arba "extreme enduro", tai viena sudėtingiausių ir žiauriausių motociklų lenktynių formų. Varžybų tikslas išstumti net stipriausius sportininkus iš komforto zonos.
Lietuvos Hard Enduro čempionato etapas Kačerginės „Nemuno žiede“
Lietuvos Hard Enduro čempionato etapas Kačerginės „Nemuno žiede“ / Tomo Krisiulevičiaus nuotr.

Ekstremalus reljefas, kliūtys ir sudėtingos oro sąlygos yra norma. Nėra dviejų vienodų „Hard enduro“ trasų. Kartais atrodo, kad kiekvienose lenktynėse organizatoriai sugalvoja vis naujų ir velniškų būdų, kaip užklupti net labiausiai užkietėjusius bekelės veteranus. Taip šiandien nutiko ir Kačerginės „Nemuno žiede“, kur beveik dviejų kilometrų ilgio trasoje vyko antrasis „Alfafence Lietuvos Hard Enduro čempionato“ etapas.

27 lenktynininkai nepabūgo organizatorių paruošto iššūkio, kuriam įveikti teko pasitelkti įvairias važiavimo technikas - nuo trialo iki motokroso, nuo tradicinio enduro iki endurokroso. Šiandienos „Hard Enduro“ varžybose skraidė motociklai, griūti buvo normalu, ne vienu atveju dalyviams teko kopti į stačias įkalnes, klimpti pelkėje, važiuoti siauru vandens pralaidos tuneliu, stumti savo motociklą arba krapštytis iš sudėtingų situacijų, kad įveiktų bent vieną trasos ratą arba finišuoti. Lenktynės tapo ne tik technikos, bet ir rimtu valios išbandymu, o trasą merkiantis lietus situaciją tik dar labiau apsunkino.

Pajėgiausiųjų sportininkų klasėje „PRO“ geriausiai pasirodė šiuo metu Lietuvos cross-country čempionate po keturių etapų lyderiaujantis Džiugas Kazakevičius. Jis tiek pirmojo, tiek atrojo važiavimo metu puikiai susitvarkė su trasoje esančiais iššūkiais, o pastarojo metu net ratu aplenkė visus varžovus. Meistriškumu ir profesionalumu jam galėjo prilygti tik antroje vietoje finišavęs Aleksejus Snytka. Trečioje vietoje finišuoja Šarūnas Matutis.

Mėgėjų klasėje antrąją pergalę iš eilės čempionato etape iškovoja Dominykas Koženiauskas. Jis, kaip ir Džiugas Kazakevičius, nugalėjo abiejuose važiavimuose ir taip iškovojo pirmąją vietą etape. Pergale jis įtvirtino lyderystę „Alfafance Lietuvos Hard Enduro čempionate“ likus vos vienerioms 2023 m. sezono varžyboms. Antroji vieta atiteko Romualdui Miceikai, o trečioji Tadui Radzevičiui.

Trečiasis „Hard Enduro“ etapas vyks liepos 29 dieną Kupiškyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius