-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunas tvarkys gatves ir statys naujus transporto mazgus: ko laukti pirmiausia?

Apie pusantro tūkstančio gatvių prižiūrintis ir kaskart nuo prioritetinių transporto arterijų su darbais startuojantis Kaunas šiemet susisiekimo infrastruktūrą gerins ne tik atnaujinant asfalto dangą ar takus, bet ir statant naujus tiltus bei viadukus.
Autostrada ties Kaunu
Autostrada ties Kaunu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Artimiausių metų planuose – ir Vilijampolės transporto mazgo projektas, padėsiantis dar efektyviau išlaisvinti senamiesčio prieigas nuo rytinio bei vakarinio piko spūsčių.

Gatvių tvarkymas - miesto higiena

Kaune kasmet sutvarkoma dešimtys gatvių, atnaujinama ar įrengiama bent 15–20 kilometrų pėsčiųjų ir apie 10 km dviračių takų. Ne mažiau planuojama nuveikti ir šiemet.

„Frazė banali, bet gatvių tvarkymas yra elementari šiuolaikiško miesto higiena. Susisiekimo infrastruktūros atnaujinimas svarbus ne tik automobiliams ar jų vairuotojams, bet ir viešajam transportui – taip kelionės tampa greitesnės, patogesnės. O ir pėsčiomis žmonėms maloniau eiti lygiais takais.

Per artimiausius trejus metus sieksime dar labiau mažinti eismo srautus. Tam numatytas vadinamasis Kėdainių tiltas, sujungsiantis Užnemunės ir Brastos gatves, taip pat viadukas ties Ašigalio gatve per magistralinį kelią A1 Klaipėdos kryptimi“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Tvarkys dešimtis gatvių

Per šiuos metus planuojama užbaigti tvarkyti Romainių, Marių, Studentų ir Alšėnų gatves. Čia iš pagrindų atnaujinama važiuojamoji danga ir takai. Kai tik leis oro sąlygos, darbai tęsis ir likusioje Laisvės alėjos atkarpoje – didžiąją dalį jos tikimasi rekonstruoti iki metų pabaigos.

Dar šiemet dėmesio sulauks Vandžiogalos plentas, B. Brazdžionio ir Bitininkų gatvės. Rangovai plušės ir Tunelio gatvės atkarpoje nuo Dainų slėnio iki Breslaujos gatvės – bus įrengtas naujas šaligatvis.

Jeigu viskas klostysis pagal planą, vasarą prasidės H. ir O. Minkovskių gatvės rekonstrukcija. Čia numatyta ne tik atnaujinti požeminius tinklus su asfalto danga ir įrengti naujus takus. Lygiagrečiai pokyčių sulauks šviesoforinė sankryža M. K. Čiurlionio tilto prieigose – ją numatyta perdaryti į žiedinę, taip užtikrinant didesnį transporto pralaidumą.
Šiais metais paprastojo remonto sulauks Piliakalnio, M. Gimbutienės, Gailutės, Minties Rato, Gėlių Rato ir V. Lašo gatvės. Griunvaldo gatvę planuojama paversti pėsčiųjų alėja.

Antroje metų pusėje pokyčiai turėtų pasiekti ir Rotušės aikštę – prasidės šios reprezentacinės senamiesčio erdvės rekonstrukcija. Projektai taip pat parengti Mokolų ir Aukštažio, Lubinų, Biržiškų ir Vėjo gatvių atnaujinimui.

Ateities projektai startuoja dabar: trijų tiltų statybos

Tarp ambicingiausių planų per kelerius artimiausius metus – trijų tiltų statybos. Vadinamasis Kėdainių tiltas tarp Vilijampolės ir Marvelės – jau pradėtas. Jis sujungs Brastos ir Užnemunės gatves. Netrukus tikimasi pasirašyti rangos sutartį ir startuoti su pėsčiųjų tilto statyba iš Nemuno salos į Žemąją Fredą. Ateityje dar viena pėsčiųjų jungtis nusidrieks virš Neries, sujungdama krantus nuo Brastos gatvės iki senamiesčio.

Ne mažiau svarbus projektas baigiamas rengti ties Ašigalio gatve. Čia per magistralinį kelią A1 suplanuotas naujas viadukas Klaipėdos kryptimi.

Toliau eilėje – Vilijampolės transporto mazgo įrengimas. Ties Jurbarko gatve ir P. Vileišio tiltu numatytos dvi žiedinės sankryžos. Tai padės dar efektyviau mažinti spūstis šioje miesto dalyje. Planuojama darbų pradžia – per artimiausius metus.

Gatvių remonto darbai – pagal prioritetų sąrašą

Kaune gatvių remonto ir priežiūros darbai vykdomi pagal parengtą 2024–2026 metų prioritetinį sąrašą. Kasmet sutvarkoma dešimtys kelių, atsižvelgiant į kategoriją, eismo intensyvumą, visuomeninių bei medicinos įstaigų, darželių ir mokyklų kiekį, išsidėstymą, užstatymo intensyvumą ir svarbą miestui funkciniu požiūriu.

„Pastaraisiais metais, sutvarkę didžiąją dalį centrinių gatvių, vis labiau darbų apimtis plečiame į atokesnius mikrorajonus. Remonto sulauks visos miesto seniūnijos“, – patikino Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kaip ir kasmet, kauniečiai turi galimybę konkrečių gatvių tvarkymo procesus paspartinti, teikdami prašymą ir prisidėdami savo lėšomis. Platesnė informacija teikiama el. paštu miesto.tvarkymo.skyrius@kaunas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius