Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kaune vyks konkursas „Geriausias vairavimo instruktorius 2022“

Specializuotas vairavimo instruktorių konkursas keičia formatą ir šiais metais kviečia, ne tik dalyvius bet ir žiūrovus. Dėl geriausio vairavimo instruktoriaus titulo varžysis vairavimo mokymo specialistai iš visos Lietuvos. Kas nugalės, paaiškės spalio 9 dieną, rašoma organizatorių pranešime.
Konkurso „Geriausias vairavimo instruktorius“ akimirkos
Konkurso „Geriausias vairavimo instruktorius“ akimirkos / Organizatorių nuotr.

Nemokami seminarai visiems

Šiais metais renginys atsinaujina. Praktines užduotis keičia atviri seminarai, kuriuose laukiami ne tik dalyviai, bet visi norintys praplėsti eismo žinias. „Siekiame jog mūsų renginys būtų ne tik pramoga, bet ir taptų vieta, kur galima dalintis profesinėmis įžvalgomis, gerąja praktika. Tikimės jog dalyviai praplės savo turimas žinias, kurios bus naudingos tiek dalyvaujant eisme, tiek stebint eismo pokyčius Lietuvoje.“ – sako konkurso organizatorė Solveiga Dambrauskaitė-Bakutienė.

Šių metų renginio tema: "Darnus judumas ir mikromobilumas mieste". Infrastruktūros planavimo subtilybes atskleis architektas Justas Ingelevičius, apie mobilumą mieste kalbės mobilumo ekspertas Egidijus Skrodenis.

Dviračių transporto plėtrą Lietuvoje apžvelgs ateities susisiekimo politikos grupės darnaus judumo vyr. specialistas Nemunas Abukauskas atstovaujantis Susisiekimo ministeriją. O kodėl Vilniui reikėjo gatvių standarto ir kaip jis prisideda prie darnaus judumo atsakys Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vyr. inžinierius Anton Nikitin.

Toli gražu tai dar ne visi pranešėjai – šiais metais renginys perauga į tarptautinį lygį. Organizatoriai džiaugiasi jog pranešimą skaitys Europos dviratininkų federacijos atstovas, o renginio partneriais tapo Europos saugių kelių chartija.

„Vairavimo mokymas neatsiejamas nuo eismo saugumo, todėl rengdami konkurso užduotis atsižvelgiame ne tik kelių eismo taisykles ar praktinio vairavimo egzamino vertinimo kriterijus, tačiau daug dėmesio skyrėme ir eismo organizavimo bei saugumo temoms.

Asm. albumo nuotr./Vairavimo mokytoja Solveiga Dambrauskaitė-Bakutienė
Asm. albumo nuotr./Vairavimo mokytoja Solveiga Dambrauskaitė-Bakutienė

Džiaugiuosi jog šiais metais prie renginio prisideda ne tik savo sričių ekspertai iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių. Tai suteikia galimybes augti ne tik renginiui, bet ir jo dalyviams, kurie ir kuria eismą“, – sako organizatorė.

Konkursas žada kūrybiškas ir įdomias užduotis, kurios pareikalaus profesinių žinių, aštraus proto, šaltų nervų, greitos reakcijos. Nusimato daug azarto tiek dalyviams, tiek žiūrovams.

Tikslas – ne nugalėti, o patobulėti

Organizatoriai pabrėžia jog pagrindinis renginio tikslas – profesinio akiračio praplėtimas ir kompetencijos tobulinimas. Pagrindinis prizas ir titulas – tik simbolinis. „Visi, kurie atvyksta į konkursą dalyvauti, jau yra geriausi vairavimo instruktoriai, nes jie nebijo suklysti ir parodyti jog kažko dar nemoka. Žinau, jog dirbant mokytojo darbą tai pripažinti kartais būna sunku. Todėl tvirtai sakau jog geras instruktorius yra tas, kuris nuolat tobulėja. O konkursas yra tik konkursas“. – sako konkurso organizatorė, vairavimo instruktorė Solveiga Dambrauskaitė – Bakutienė.

Praėjusiais metais vairavimo mokytojų įskaitos pirmos vietos apdovanojimą iškovojo Kęstutis Videikis, o vairavimo instruktorių įskaitos nugalėtoju tapo Robertas Jacikevičius. Kuris taip pat pabrėžia nuolatinį tobulėjimą, bei atskleidžia kitą būtiną vairavimo instruktoriams savybę. Jis sako jog „Geriausias vairavimo instruktorius visų pirmą turi išlikti žmogišku, suprasti ir rasti bendrą kalbą su besimokančiuoju. Tobulėti psichologiškai, mokėti valdyti ne tik savo emocijas, bet ir mokiniams bei kitiems eismo dalyviams būti pavyzdžiu.“

Renginys vyks spalio 9 d. 10-16 val. Kauno technikos kolegijoje, Tvirtovės al. 35, Kaunas. Renginys atviras visiems, tačiau būtina registracija. Plačiau apie renginį: www.geriausiasinstruktorius.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje