Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Keliais judės Lietuvos kariuomenė: ką reikia žinoti vairuotojams

Lietuvos kariuomenė informuoja apie karinės technikos judėjimą keliuose. Gruodžio 18-19 dienomis Brigados generolo Kazio Veverskio poligone vyks lauko taktikos pratybos. Pratybų metu Sausumos pajėgų vienetai ir padaliniai atliks taktinį žygį iš savo nuolatinės dislokacijos vietos Rukloje, Jonavos rajono savivaldybėje, į Brigados generolo Kazio Veverskio poligoną, esantį Gulioniškės k., Kazlų Rūdos savivaldybėje ir atgal.
Kovinio šaudymo pratybos Pabradėje
Kovinio šaudymo pratybos (asociatyvinė nuotr.) / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pratybų metu Jonavos, Kazlų Rūdos, Kauno r. ir Kauno miesto savivaldybėse bus pastebimas didesnis nei įprasta karinės technikos judėjimas.

Pratybų metu Lietuvos kariuomenės kariai naudos standartinę ekipuotę ir ginkluotę. Į pratybų vietą, kariai vyks ratinėmis ir šarvuotomis transporto priemonėmis, transporto priemonių kolonos bus lydimos Karo policijos.

Pirotechnikos priemonės ir imitaciniai šaudmenys civilinėse teritorijose naudojami nebus.

Kaip elgtis, sutikus karinės technikos koloną

Pagal Kelių eismo taisykles (KET), vairuotojai privalo duoti kelią transporto priemonėms su specialiais (mėlynos ir raudonos spalvų) švyturėliais.

Karines kolonas dažniausiai lydi karo policijos automobilai. Kelių eismo taisyklės (KET) numato, kad koloną reikia praleisti, jei ji atvažiuoja iš priekio. Pasivijus karinės technikos koloną reikia žiūrėti, ar lydintis automobilis leidžia ją aplenkti. Jei jis blokuoja manevrą, reikėtų ramiai važiuoti iš paskos.

Kitaip tariant, transporto priemonių, kurias lydi specialiosios transporto priemonės su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais, naudojasi pirmenybe, jeigu nepakenks eismo saugumui. Ir tik tada, kai įsitikina, kad joms duodamas kelias.

Todėl automobilių vairuotojų visuomet ir prašoma būti budriais bei dėmesingais – kad deramai įvertintų situaciją ir netaptų kliūtimi didelei kolonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius