Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 07

Masiški kelio darbai kauniečius varo į neviltį – 3 km atstumą įveikia tik per 40 minučių

Pietrytinio aplinkkelio Kaune statybos – svarbus infrastruktūros projektas, bet apie tai spūstyse stringantys vairuotojai mažai ką gero galėtų pasakyti. Žmonės piktinasi vienas po kito uždaromais keliais. Automobilių spūstys tokios didelės, kad 3 kilometrų ilgio atkarpą tenka važiuoti 40 minučių. Rangovams ir savivaldybei nebelieka nieko kito, kaip tik prašyti vairuotojų pakentėti.
Eismas Kauno Ateities plente
Eismas Kauno Ateities plente / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Esame desperatiškoje situacijoje ir neviltyje – dėl tvarkomų kelių, naujų tiesimo Ateities plente susidaro didžiuliai kamščiai. Neseniai darbininkai uždarė vieną kelią, apribojo eismą ties Biruliškių gatvės ir Ateities plento sankirta. Kovo 1 dieną apie 7.30 valandą 40 minučių važiavome atkarpą nuo Taikos prospekto (įsukus į Ateities plentą) iki Biruliškių gatvės. Anksčiau įveikdavome ją per keletą minučių.

Negana to, kad jau metai uždaryta Palemono gatvė – statomas viadukas, dabar ir šis kelias... Aplink – gamyklinis rajonas, žmonės stringa kamščiuose, o jie savo šaltais veidas stovi ir skėsčioja rankomis. Normaliose valstybėse naktimis tokie darbai vykdomi, bet ne, čia Lietuva, čia lietūs lyja“, – piktinosi į 15min redakciją besikreipusi skaitytoja.

Jai įdomu, kiek laiko truks eismo ribojimai minėtoje atkarpoje nuo Taikos prospekto iki sankryžos su Biruliškių gatve. Spūstys, skaitytojos teigimu, prasideda nuo įsukimo iš Taikos prospekto į Ateities plentą, iš kito pusės automobilių kolonos kartais jau formuojasi ir nuo pat Petrašiūnų žiedo ties „Šilo“ parduotuve.

„Dažniausiai stringama ties „Termopalu“ arba nuo Petrašiūnų žiedo prie „Šilo“, vykstant link autostrados“, – sudėtingiausias vietas vairuotojams įvardijo skaitytoja.

Įrengs žiedinę sankryžą

Kaip 15min paaiškino Kauno miesto savivaldybės administracijos Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius, vykstantys darbai Ateities plente – pietrytinio aplinkkelio statybos dalis.

Biruliškių gatvės ir Ateities plento sankirtoje, anot jo, dar šių metų rudenį planuojama visiškai įrengti žiedinę sankryžą. Iki tol Ateities plento atkarpoje numatyti laikini eismo ribojimai šviesoforais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius