Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neeilinis penktadienio reidas – gausybė pažeidėjų, girtų, beteisių ir greitį viršijusių vairuotojų

Penktadienį Lietuvos kelių policijos tarnyba kartu su kolegomis iš Vilniaus surengė reidą Vilniaus mieste ir apylinkėse. Iš viso daugiau nei 7 valandas įvairiose Vilniaus miesto ir rajono vietose dirbo 8 patruliai. Vakaras buvo neeilinis – reido ataskaitoje nuguls daugiau nei 60 pažeidėjų pavardės.
Penktadienio LKTP ir Vilniaus policijos jungtinis reidas
Penktadienio LKTP ir Vilniaus policijos jungtinis reidas / 15min / Dainiaus Cuberos nuotr.

Reidas prasidėjo apie 5 valandą vakaro, Lietuvos kelių policijos pareigūnai pradėjo tikrinti vairuotojų važiavimo greitį. Iš darbų vilniečiai judėjo tvarkingai – įkliuvo vienetai, greitį viršiję nestipriai.

Pirmosios reido dalies metu įkliuvo vienas techninės apžiūros neturėjęs vairuotojas, du teisės vairuoti neturintys ir trys neapsidraudę vairuotojai.

Vėliau visi pareigūnai darbą tęsė Naujojoje Vilnioje, kur tikrino vairuotojų blaivumą, dokumentus.

Iš viso iki 22 valandos vakaro įvairiose Vilniaus vietose pareigūnai užfiksavo 10 greičio viršijimo atvejų, sustabdė dvi neįregistruotas transporto priemones, keli vairuotojai įkliuvo be galiojančio civilinės atsakomybės draudimo, nubaustas vienas vairuotojas, kuris į alkotesterį įpūtė 1,27 prom., ir vienas dviratininkas, kuriam užfiksuotas 1,43 promilių girtumas. Pirmosios reido dalies metu pareigūnai taip pat nubaudė du teisių neturinčius asmenis.

Išgirdęs, kad iki atsisveikinimo su vairuotojo pažymėjimu jaunajam vairininkui trūko vos 2 km/val šis tik nusijuokė.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Penktadienio LKTP ir Vilniaus policijos jungtinis reidas
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Penktadienio LKTP ir Vilniaus policijos jungtinis reidas

Laikrodžio rodyklei beveik pasiekus vidurnaktį, prasidėjo linksmybės. Policininkams darbo netrūko visur – vieni matavo važiuojančiųjų greitį, kiti tikrino blaivumą.

Geležinio vilko gatvėje sustabdytas ir nubaustas jaunuolis prie „Subaru“ vairo, važiavęs 111 km/val greičiu ten, kur galima važiuoti tik 60 km/val.

Išgirdęs, kad iki atsisveikinimo su vairuotojo pažymėjimu jaunuoliui trūko vos 2 km/val šis tik nusijuokė.

Netrukus prasidėjo girtų vairuotojų medžioklė. Viena pirmųjų įkliuvo moteriškė, kuri sustabdyta Maironio gatvėje dievagojosi, kad ką tik vartojo alkoholio ir jai labai reikėjo grįžti namo. Pareigūnai jai nustatė vidutinį girtumo laipsnį, kuris siekė 1,88 prom.

Nepagalvojusi apie taksi paslaugas moteris dar ilgai atsimins lemtingą penktadienio vakarą, nes jai gresia laisvės atėmimo bausmė.

Vėliau girtuoklių medžioklė tęsėsi Pylimo gatvėje. Šioje gatvėje penktadienio vakarą išvysti pareigūnus yra labai didelė tikimybė, tačiau tai neatbaidė girtų vairuotojų. Čia sulaikyta viena moteris, vairavusi „Opel“ automobilį. Ji į alkotesterį įpūtė 0,49 prom.

Tarp lengvai apgirtusių taip pat įkliuvo ir vyriškis, vairavęs „Ford“ markės automobilį. Šis į alkotesterį įpūtė 0,46 promiles.

Trims vaikinams penktadienis įstrigs ilgam. Jų šėlionės automobiliu baigėsi tik tada, kai į juos dėmesį atkreipė pareigūnai. „Opel“ vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumas – 1,62 prom.

15min / Viktorijos Savickos nuotr./Penktadienio LKTP ir Vilniaus policijos jungtinis reidas
15min / Viktorijos Savickos nuotr./Penktadienio LKTP ir Vilniaus policijos jungtinis reidas

Automobilis, kurį vairavo girtas vairuotojas, buvo smarkiai apgadintas, nuleistomis padangomis. Įtariama, kad vairuotojas būdamas girtas apgadino kitus stovinčius automobilius.

Įtarimai pasitvirtino – pareigūnai netoliese esančiuose kiemuose aptiko keturias apgadintas transporto priemones, o girtos kompanijos vairuotojas nedaugžodžiavo ir prisipažino, kad tai jo darbas.

Nuo nenaudėlio jaunuolio veiksmų nukentėjo „Subaru“, „Toyota“, BMW, „Volkswagen“ markių automobiliai.

15min / Viktorijos Savickos nuotr./Penktadienio LKTP ir Vilniaus policijos jungtinis reidas
15min / Viktorijos Savickos nuotr./Penktadienio LKTP ir Vilniaus policijos jungtinis reidas

Vakaro kuriozas – praktiškai pats į reidą atvažiavęs Ispanas su nuomotu „Citybee“ automobiliu. Jis tikriausiai dėl alkoholio poveikio nepastebėjo draudžiančių sukti ženklų ir pavažiavęs kelis metrus prieš eismą tuoj pat atkreipė pareigūnų dėmesį. Užsienio svečiui nustatytas vidutinis 1,4 prom. girtumas.

Iš viso per reidą sustabdyti 7 girti vairuotojai, 6 neturintys teisės vairuoti ir išaiškinti dar 45 įvairūs pažeidimai – greičio viršijimo atvejai, civilinės atsakomybės draudimo neturintys ir techninės apžiūros nepraėję vairuotojai ir kiti smulkūs pažeidimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius