-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 18

Nori visoje Europos Sąjungoje atimti vairuotojo pažymėjimą už 30 km/val. viršytą greitį

Europos Parlamentas (EP) taip pat siūlo praplėsti sunkių kelių eismo taisyklių pažeidimų sąrašą ir be vairavimo neblaiviam arba apsvaigus nuo narkotinių medžiagų, žmonių sužalojimu ar mirtimi pasibaigusių eismo įvykių įtraukti vairavimą be galiojančio vairuotojo pažymėjimo.
Greičio apribojimas
Greičio apribojimas / Vida Press nuotr.

Europos Parlamentas palaikė siūlymą, kad sunkūs kelių eismo taisyklių pažeidimai, pavyzdžiui, didelis greičio viršijimas ar vairavimas išgėrus leistų apriboti galimybę piktybiniams pažeidėjams vairuoti visoje ES.

Greičio viršijimo prevencija – labai svarbus siūlomo kelių eismo saugumo paketo dalis. Šį paketą Europos parlamentas pradėjo rengti dar 2023 m. kovo mėnesį, o balsavo šių metų vasario pradžioje.

Kada prarandama teisė vairuoti

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, jei vairuotojas dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo praranda teisę vairuoti arba teisių galiojimas sustabdomas kitoje valstybėje, negu toje, kur buvo išduotas vairuotojo pažymėjimas, ši bauda dažniausiai galioja tik toje šalyje, kur padarytas pažeidimas.

Naujosios taisyklės įpareigotų apie sprendimą stabdyti vairavimo teisių galiojimą ar jas atimti informuoti vairuotojo pažymėjimą išdavusią ES valstybę, kad pastaroji galėtų priimti analogišką visoje ES galiojantį sprendimą.

Taip pat siūloma taikyti dvi skirtingas viršyto greičio ribas, kai atimama teisė vairuoti iš karto visose ES šalyse – ne tik Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius