-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių statymo kontrolė Vilniuje griežtėja: kada daugiausia šansų sulaukti baudos?

Vilniaus senamiestyje nėra daug automobilių statymo vietų. Jeigu eilinę dieną problemos galima ir nepastebėti, tai ji ypač išryškėja didelių renginių metu.
Parkavimas Vilniuje
Automobilių statymas Vilniuje / MadeinVilnius nuotr.

Tuo metu vairuotojai savo transporto priemones linkę palikti bet kur. Tokiems vairuotojams reikėtų suklusti – kontrolieriai išrašys baudą.

Prieš kelias savaites vilniečiai socialiniuose tinkluose pasidalino nuotrauka, kur matome, kad transporto priemonė yra palikta ant šalia stovėjimo aikštelės esančios žalios vejos. Gyventojai kaip mat pradėjo klausinėti, kodėl šiam vairuotojui nebuvo išrašyta bauda. Ant automobilio priekinio stiklo buvo tik paliktas raštelis dėl nesumokėto rinkliavos mokesčio. Situaciją pakomentavo SĮ „Susisiekimo paslaugos”.

„Automobilių stovėjimo kontrolę vykdantys kontrolieriai fiksuoja ne tik rinkliavos neapmokėjimo atvejus, bet ir KET pažeidimus. Šiuo atveju automobilių statymo kontrolierius fiksavo pažeidimą, bet nurodė neteisingą pažeidimo tipą – užfiksavo nesumokėtą rinkliavą, o turėjo fiksuoti B tipo kelių eismo taisyklių pažeidimą pagal KET 150.15. Atsiprašome, kad fiksuotas ir nurodytas neteisingas pažeidimo tipas”, – sako Greta Vasiliauskaitė, SĮ „Susisiekimo paslaugos” Komunikacijos specialistė.

Ši situacija yra geras signalas vairuotojams, kurie renginių metu transporto priemones palieka neleistinose vietose. Jeigu pasirinktoje aikštelėje laisvų vietų nėra, geriau transporto priemones palikti kitose vietose, kitu atveju galite sulaukti baudos. Ir jas išrašys ne policija, o rinkliavos kontrolieriai, kurie pažeidimus fiksuoja dažniau negu policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius