-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija imasi „TikTok“ įrašus keliančių kelių chuliganų: ar pavyks juos identifikuoti?

Populiariame socialiniame tinkle „TikTok“ dar 2023-ųjų metų vasarą buvo sukurta paskyra, kurios savininkai kelia vaizdo įrašus, kuriuose matoma, kaip veikėjai važinėja Vilniaus gatvėmis.
Stop kadrai iš vaizdo įrašų „TikTok“ grupėje „vln.community“
Stop kadrai iš vaizdo įrašų „TikTok“ grupėje „vln.community“ / 15min montažas

Šis vairavimas yra itin chuliganiškas, o minėti vairuotojai kelia pavojų kitiems eismo dalyviams. Chuliganai tikriausiai nesitikėjo, kad juos stebi ne tik socialinio tinklo vartotojai, bet ir policija.

Paskyrą „vln.community” stebi 1676 vartotojų, o bendrai visi vaizdo įrašai turi daugiau nei 25 tūkst. „like” paspaudimų. Kas sukūrė ir veda šią paskyrą – nežinoma. Vienintelis faktas – vairuotojai kalba rusiškai, o automobilių valstybinius numerius retušuoja. Gudru, siekiant išvengti atsakomybės už savo veiksmus. Visgi paskyros savininkai tikriausiai nenumatė, kad vieną dieną juos pradės sekti policijos pareigūnai.

„Pareigūnai turi informaciją. Šie video pasirodė jau 2023 vasarą. Pareigūnai suintensyvinę patruliavimus kol kas nenustatė dar pažeidėjų, tačiau visa turima informacija yra nagrinėjama, analizuojama, stebimi vaizdo įrašai ir pareigūnai tikisi, kad artimiausiu metu pavyks identifikuoti šiuos asmenis. Taip pat vykdomas neviešas patruliavimas nustatytose tikslingose vietose, taip siekiant nustatyti šiuos pažeidėjus”, – portalui pasakė Tomas Bražėnas, Vilniaus apskrities vyr. policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas.

Kas laukia chuliganiškų vairuotojų? Jiems numatyta atsakomybė pagal LR ANK 420 str. – pavojingas ir chuliganiškas vairavimas.

Paskyroje yra vaizduojami gyvybei pavojingi manevrai Vilniaus gatvėse. Paskyros savininkai tuo tik didžiuojasi, o soc. tinkle atsiranda vis daugiau naujų vaizdo įrašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius