Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spūsčių keliuose priežastimi tampa ir vairuotojų mentalitetas

Neretai Lietuvos vairuotojams tenka apsišarvuoti kantrybe papuolus į eismo spūstį. Tačiau patys vairuotojai retai susimąsto, kad būtent jie savo elgesiu prisideda prie to, jog spūstis ne mažėja, o tik didėja.
„Kalėdų karštinė: Vilnių sukaustė automobilių spūstys“
Automobilių spūstis Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas vairuotojams primena kaip reikia įveikti spūstis mieste ir užmiestyje. Viršininko teigimu, susidarius spūsčiai miesto gatvėje reikėtų apsišarvuoti kantrybe ir stebėti situaciją aplink save.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Virginijus Mačėnas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Virginijus Mačėnas

Derėtų vadovautis elementaria logika ir į sankryžą nebevažiuoti mirksint žaliam ar jau degant geltonam šviesoforo signalui. Taip lengviau pabaigti manevrą priešpriešine eismo kryptimi į kairę sukantiems vairuotojams. Taip pat derėtų „įjungti“ žmogiškumą ir leisti persirikiuoti ar įvažiuoti kitam automobiliui, kuriam tą padaryti sunkiau.

Užmiesčio kelyje, ypač ten, kur vyksta remonto darbai, ir iš dviejų eismo juostų kelias susiaurėja į vieną, vertėtų prisiminti Kelių eismo taisykles. Aiškiai nurodoma, kad automobiliai į vieną juostą iš dviejų turėtų įvažiuoti užtrauktuko principu. Vieną automobilį prieš save turite užleisti, tuomet važiuoti patys, po jūsų į eismo šią juostą rikiuotis turėtų vairuotojas iš gretimos eismo juostos.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Kalėdų karštinė: Vilnių sukaustė automobilių spūstys“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eismo spūstis

Virgilijus Mačėnas pataria, kad kelyje nederėtų karščiuotis ir patekus į spūstį bandyti skubėti. Anot viršininko, bandymas manevruoti tarp eismo juostų ir ieškojimas greičiau judančio srauto juostos prives tik prie vieno – dar didesnės spūsties, techninio eismo įvykio ar pykčio kurstymo kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius