Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Trakai nori mažiau automobilių – į pagrindinę Senamiesčio gatvę neleis įvažiuoti

Trakų rajono savivaldybė praneša, kad nuo rugsėjo 4 d. pradedamas riboti eismas Trakų Karaimų gatvės atkarpoje nuo Šv. Jono Nepomuko koplytstulpio iki Pilies apžvalgos aikštelės. Vadinasi, pagrindinėje senosios Lietuvos sostinės gatvėje iš esmės neliks automobilių.
Karaimų gatvė Trakuose
Karaimų gatvė Trakuose / Trakų rajono savivaldybės nuotr.

Kaip rašoma Trakų rajono savivaldybės pranešime, „į šią Karaimų gatvės atkarpą įvažiuoti galės gyvenamąją vietą deklaravę asmenys, nuosavybės, nuomos, patikėjimo ir panaudos teise nekilnojamąjį turtą valdantys asmenys, čia veikiančių įstaigų ir įmonių darbuotojai, transporto priemonės, kurių eismo neriboja kelio ženklas Nr. 303 „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“.

Taip pat informuojama, kad yra galimybė išsiimti svečio leidimą: „Svečio leidimas išduodamas gyventojo prašymu, užpildžius nustatytos formos prašymą. Prašymai išduoti svečio leidimą priimami Trakų rajono savivaldybės administracijoje arba el. paštu dokumentai@trakai.lt.

Gyventojo prašymas išnagrinėjamas ir svečio leidimas išduodamas per 3 darbo dienas. Leidimas (galioja) išduodamas ne ilgesniam nei trijų kalendorinių dienų laikotarpiui. Gyventojų prašymus nagrinėja ir svečio leidimus išduoda Aplinkosaugos ir viešosios tvarkos skyriaus vyriausieji specialistai.“

Karaimų gatvė yra išskirtinė Trakuose. Joje galima aplankyti vienintelę Europos Sąjungoje karaimų tautos kultūrą atspindinčią ekspoziciją. Čia yra seniausia Lietuvoje ir viena iš trijų pasaulyje veikiančių karaimų šventovių – kenesa.

Tuo metu, kai karaimai statėsi savo namus, visi jie turėjo vieną išskirtinumą, kuris matomas ligi šių dienų: visi tradiciniai karaimų namai turi tris langus į gatvę.

„Kviečiame visus atvykstančius į Trakus rinktis visuomeninį transportą arba savo automobilius palikti nemokamose automobilių stovėjimo aikštelėse miesto prieigose – Vilniaus Mažoji g. 2A (šalia Trakų turgaus), Senkelio gatvėje arba Karaimų g. 99C ir 99B ir tolimesnę savo kelionę tęsti miesto autobusu.

Esant poreikiui į miestą įvažiuoti automobiliu, jį galite parkuoti mokamose miesto automobilių stovėjimo aikštelėse“, – rašo Trakų rajono savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius