TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 11 /20:58

Vilniaus centras – suparalyžiuotas: paaiškėjo, kur gyvena NATO šalių lyderiai

Antradienio vakarą dėl Vilniuje vykstančių NATO viršūnių susitikimo renginių paralyžiuotas eismas miesto centre ir aplinkiniuose rajonuose. Taip nutiko ir dėl to, kad šalių lyderiai bei ministrai skubėjo į savo viešbučius Vilniaus senamiestyje, o vėliau į oficialias vakarienes Prezidento rūmuose ir Valdovų rūmuose.
Žurnalistai prie „Litexpo“ laukia autobusų
Žmonės Vilniaus centre laukė pravažiuojančių kortežų. / 15min nuotr.

Papildyta 20.15 val. Situacija Vilniaus gatvėse – nepavydėtina. Apvažiuodami uždarytas gatves, vairuotojai tiesiog užtvenkė eismo arterijas. Geležinio Vilko, Ukmergės gatvėse.

VIDEO: Turkijos lyderis atvyko į viešbutį „Imperial“

Neįmanoma pravažiuoti bet kuria gatve nuo Baltojo tilto link Lukiškių aikštės. Eismas buvo sustingęs ir T.Narbuto gatve, tačiau vėliau nuo centro link Spaudos rūmų jau buvo galima važiuoti laisvai, spūstys išliko tik link centro.

Eismas Vilniuje liepos 11 d. 19.30 val.
Eismas Vilniuje liepos 11 d. 19.30 val.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kodėl trečiadienį bus dar didesnės spūstys?

Taip pat sustojusi V.Kudirkos gatvė leidžiantis nuo Tauro kalno, Savanorių prospektas. Neįmanoma greitai judėti iš esmės bet kuria gatve, kertančia centrą.

15min žurnalistai praneša apie milžiniškas automobilių spūstis mieste, kai kur eismas visiškai sustojęs.

VIDEO: V.Zelenskis su palyda atvyko į Prezidentūrą šventinei vakarienei

Šiuo metu uždaryta Geležinio Vilko gatvė važiuojant link tunelio ir iš kitos pusės. Taip pat eismas paralyžiuotas Geležinio Vilko gatvėje, važiuojant nuo Baltupių.

Taip pat didelės spūstys važiuojant Ukmergės kalnu žemyn.

Laisvės prospekte prie Litexpo susirinkusiųjų minia laukia išvykstančių NATO viršūnių susitikimo delegacijų.

Kokiuose viešbučiuose apsistojo šalių lyderiai?

Spūstys Vilniaus centre susidarė ir dėl to, jog Prezidentūroje ir Valdovų rūmuose viršūnių susitikimo dalyviams buvo surengtos oficialios vakarienės.

Prezidentas Gitanas Nausėda Prezidento rūmuose sukvietė šalių lyderius, o užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Valdovų rūmuose – užsienio ir gynybos ministrus.

Dauguma delegacijų apsistojusios senamiestyje esančiuose viešbučiuose, tad kone vienu metu pajudėjo link jų, o vėliau – iš jų. Judant kortežams eismas buvo stabdomas. JAV prezidentas Joe Bidenas su palyda apsistojo šalia Katedros aikštės esančiame „Kempinski“ viešbutyje. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirinko Pilies gatvėje esantį viešbutį „Narutis“.

VIDEO: Pamatykite: V.Zelenskis Lukiškių aikštėje jautėsi kaip namie

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas apsigyveno „Stikliuose“, Turkijos lyderis Recepas Tayypas Erdoganas – viešbutyje „Imperial“. Didžiosios Britanijos premjeras Rishi Sunakas išsirinko viešbutį „Pacai“, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda – viešbutį „Radisson Blu Royal Astorija“.

Prieš šių viešbučių būriavosi minios žmonių, kurie norėjo pamatyti lyderius iš arti. Itin daug žmonių troško pamatyti V.Zelenskį, jie buvo užtvindę Pilies gatvę prie „Naručio“ viešbučio.

Dėl spūsčių ir užtrukusių diskusijų dėl susitikimo deklaracijos valstybių lyderiai į vakarienę pas G.Nausėdą vėlavo apie valandą.

Vilniaus centre – minios žmonių

15min žurnalistai praneša, kad Vilniaus centre – minios žmonių. Vykstant Ukrainos palaikymo koncertui tūkstantinė žiūrovų minia susirinkusi Lukiškių aikštėje, tačiau gausybė žmonių dar vykstant koncertui pasklido ir po apylinkes.

Gausybė žmonių susirinko ir ant Baltojo tilto.

Žurnalistai vos sutelpa autobusus

Akredituoti NATO suvažiavimui žurnalistai iš sostinės centro į LITEXPO parodų rūmus vežami specialiai spaudos atstovams skirtais autobusais.

15min nuotr./Žurnalistai prie „Litexpo“ laukia autobusų
15min nuotr./Žurnalistai prie „Litexpo“ laukia autobusų

Vis dėlto net ir užsienio šalių žurnalistams tenka patirti tai, su kuo piko metu susiduria daugelis vilniečių – pasispausti sausakimšuose autobusuose. Arba ilgai laukti jų milžiniškose eilėse.

15min nuotr./Žmonės Vilniaus centre laukė pravažiuojančių kortežų.
15min nuotr./Žmonės Vilniaus centre laukė pravažiuojančių kortežų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius