Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuo šiol 15min.lt – speciali rubrika pradedantiems verslininkams: „Startup“

Nuo antradienio 15min.lt pradeda veikti nauja rubrika – „Startup“, kurioje rašysime apie pradedančias technologijų įmones iš Lietuvos ir pasaulio. Prie rubrikos kūrimo taip pat kviečiame aktyviai prisidėti visus startuolius ir pranešti apie save.
Startup logotipas
Startup logotipas / Donato Gvildžio montažas

Vien praėjusiais metais Lietuvoje veikiantys startuoliai pritraukė 24 mln. eurų investicijų, o jei į šį skaičių įtrauktume ir Londone prieš kelerius metus veiklą pradėjusį „YPlan“, iš viso lietuvių startuolių pritraukta suma siekė 46 mln. eurų.

Šįmet solidžia suma spėjo nustebinti ir „Trafi“, kuris gegužės mėnesį pranešė gavęs beveik 6 mln. eurų investiciją.

Be to, Lietuvą vis dažniau renkasi įmonės iš Rusijos – „StartupHighway“ duomenimis, pernai Lietuvą tolimesniam verslo vystymui pasirinko „Devtodev“, „Kula Tech“, „4Talk“ ir kitos įmonės iš Rusijos, o pagrindinės priežastis čia įsikurti buvo strategiškai patogi padėtis ir gera mokestinė aplinka.

Šių metų pabaigoje Vilniuje turėtų pradėti veikti ir didžiausias Baltijos šalyse technologijų parkas „Vilnius Tech Park“, kur tikimasi pritraukti dar daugiau įmonių iš Lietuvos ir viso regiono, tad tikime, kad tokių įmonių kaip „Pixelmator“, „Vinted“ ar„YPlan“ Lietuvoje bus dar daug daugiau.

Jei pradėjote savo startuolį ir norite pranešti apie savo idėją, rašykite mums adresu mokslasit@15min.lt arba įkelkite naujieną į įkrauk.lt ir mes su jumis susisieksime.

Čia kviečiame susipažinti su pirmuoju mūsų kalbintu startuoliu „YPlan“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius