-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuolis „Single.Earth“ paskelbtas „Mastercard Lighthouse FINITIV“ programos nugalėtoju

Estijos startuolis „Single.Earth“ buvo išrinktas šio rudens „Mastercard Lighthouse FINITIV“ programos nugalėtoju. FINITIV yra atvira inovacijų programa, padedanti startuoliams augti bendradarbiaujant su Mastercard, Swedbank, SEB ir OP Financial Group. „Single.Earth“ programos nugalėtoju paskelbtas už inovatyvų sprendimą, kuriuo siekiama tausoti aplinką ir kovoti su klimato kaita, rašoma pranešime spaudai.
Startuolis
Startuolis / Organizatorių nuotr.

„Single.Earth“ sukūrė naują aplinkai draugišką mokėjimo metodą, kuris siūlo vartotojams sprendimą, kaip sumažinti pasaulines taršos emisijas, tuo pačiu atlyginant žemės savininkams už gamtos išsaugojimą. Taline įsikūręs startuolis, remiamas „EQT Ventures“ ir „Icebreaker.vc“, pristato mokėjimo būdą, kuris padeda mažinti anglies dvideginio emisijas, pasitelkiant pasaulio gamtos tokenizaciją – kriptovaliutomis ir blokų grandine paremtą technologiją.

„Single.Earth“ modeliuoja poveikį gamtai, atsižvelgdamas į anglies dvideginio išmetimą ir įtaką biologinei įvairovei. Naudodamas palydovinius vaizdus, didžiųjų duomenų analizę ir mašininį mokymąsi, startuolis sukūrė skaitmeninį Žemės planetos dvynį, atspindintį, kaip veikiama gamta. Žemės savininkai už kiekvieną 100 kg „sugauto“ anglies dvideginio uždirba žetoną (token – angl.k.), kurį gali išleisti atsiskaitant už prekes ir paslaugas, padedančias mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Tuo metu verslas ir privatūs asmenys, gali prisidėti prie aplinkos išsaugojimo investuodami į skaitmeninius aktyvus.

"Mums reikia naujų sprendimų, galinčių padėti kovojant su klimato kaitos keliamomis krizėmis. „Single.Earth“ sukūrė novatorišką būdą, kaip paskatinti žemės savininkus saugoti biologinę įvairovę. Dabar mums reikia būtent tokių sprendimų, kokius pateikia "Lighthouse" programoje dalyvaujančios bendrovės. Jos veikia kaip šių pokyčių skatintojos, o bankams ir kitoms įmonėms – svarbu būti partneriais, atliekančiais savo vaidmenį šioje kelionėje. Nors „Single.Earth“ sprendimas yra gana netradicinis, jų komanda užkariavo tiek įmonių, tiek rizikos kapitalo investuotojų širdis. „Lighthouse“ komanda labai džiaugiasi dideliu įmonės įsitraukimu ir pasiekimais FINITIV programos metu, ir tikimės toliau prisidėti prie jų augimo,“ – sako Mats Taraldsson, „Mastercard Nordics“ ir Baltijos šalių inovacijų, „Fintech“ ir „Impact-tech Engagement“ vadovas.

„Single.Earth“ idėja siūlo, kaip vartotojai galėtų lengvai prisidėti išsaugant juos supančią gamtą ir taip sulėtinti visuotinį atšilimą, atliekant kiekvieną mokėjimo operaciją.

„Džiaugiamės matydami, kad startuoliai vis labiau orientuojasi į tvarumo sritį, kuri yra viena pagrindinių SEB strategijos krypčių. Sveikiname „Single.Earth“ tapusį „Mastercard Lighthouse FINITIV“ programos nugalėtoju. SEB su programa bendradarbiauja nuo pat jos įkūrimo 2018 metais, todėl šią programą vertiname kaip vieną geriausių šaltinių užmegzti ryšius ir bendradarbiauti su didelį potencialą turinčiais startuoliais. Tai puiki galimybė abiems pusėms pritaikyti turimas kompetencijas, dalytis žiniomis ir kurti klientams bei visuomenei naudingus sprendimus“, – sako SEB inovacijų vadovė Giedrė Ramanauskaitė.

Programos „Lighthouse FINITIV“ nugalėtojai kviečiami į tarptautinį„Mastercard“ „Starto kelio“ programos konkursą, kurio nugalėtojui atsiveria pasaulinės plėtros galimybės. Kita „Mastercard Lighthouse FINITIV“ programa prasidės 2022 m. kovą. Daugiausia dėmesio bus skiriama Danijos, Norvegijos ir Baltijos šalių „fintech“ startuoliams. Įmonės, tarp jų ir Lietuvos, gali teikti paraiškas dalyvauti programoje čia: mclighthouse.com/FINITIV/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius