Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 Europos ekspertų svarstė, kaip pagerinti oro uostų darbą

Trisdešimt ekspertų iš Lietuvos, Ispanijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Rumunijos susirinko Madride aptarti ir įvertinti idėjas, skirtas projektui „Airport 2050+“, rašo actualidadaeroespacial.com. Surikimo tikslas yra išgryninti idėjas, kurios būtų vertingos kuriant ateities oro uostus, galinčius patenkinti keleivių poreikius.
Frankfurto oro uostas
Frankfurto oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tikslas, iškeltas 2050-iesiems metams, yra sukurti oro uostą, kuriame būtų efektyviai išnaudojamas laikas ir išlaidos bei mažėtų daroma  žala aplinkai.

Ekspertai dirbo keturiose grupėse ir analizavo skirtingas problemas. Pirmoji ieškojo būtų, kaip efektyviai panaudoti laiką oro uoste ir kaip sumažinti laiką, kurį praleidžia keleivis pridavęs ir laukdamas bagažo. Antroji svarstė, kaip rasti balansą tarp kainos ir oro uosto suteikiamų paslaugų. Ultra-Green grupės ekspertai diskutavo, kaip padaryti, kad būtų sumažintas ne tik energijos naudojimas, gamtos užterštumas bet ir skrendančių lėktuvų garsas. Ketvirtoji komanda bandė apjungti visas tris grupes. 

Susirinkimas baigėsi aptariant grupių diskusijų išvadas ir simuliuojant pateiktus pasiūlymus. Daugiausia palaikymo susilaukė tie, kuriems pavyko pasiekti tikslą keliauti bet kur Europoje per keturias valandas, įskaitant kelionę į ir iš oro uosto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius