-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

80-ies sulaukę kauniečiai viešuoju transportu naudosis už simbolinį mokestį

Nuo šių metų pavasario pradžios 80 metų sulaukę senjorai, tremtiniai ir nepriklausomybės gynėjai Kauno miesto autobusais ir troleibusais galės naudotis už simbolinį mokestį.
Nauji autobusai
Nauji autobusai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiam siūlymui ketvirtadienį pritarė Kauno miesto taryba. Asmenims, kuriems patvirtinta ši lengvata, terminuotas 12 mėnesių bilietas kainuos tik 12 litų, t.y. po vieną litą už mėnesį.

Ši tarybos patvirtinta lengvata bus taikoma asmenims, sulaukusiems 80 metų ir vyresniems, nuo 1939-1990 metų okupacijų nukentėjusiems asmenims – politiniams kaliniams ir tremtiniams, buvusių getų, koncentracijos ar kitokio tipo prievartinių stovyklų kaliniams, Lietuvos Respublikos nepriklausomybės gynėjams, nukentėjusiems nuo 1991 m. sausio 11-13 d. ir po to vykdytos SSRS agresijos. Šį sprendimą palaikė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, atsiuntusi atvirą kreipimąsi į Kauno miesto tarybos narius.

„Mes turime šiems žmonėms padėkoti ir esame jiems skolingi. Tai žmonės, kurie kūrė ir statė Kauną, kentėjo Sibiro lageriuose. Tai nusipelnę žmonės, kurių didžioji dalis gyvena neturtingai. Jiems tikrai reikia atsidėkoti“,  – teigė Kauno miesto tarybos narys Gediminas Žukauskas.

Šį siūlymą inicijavęs Kauno meras Andrius Kupčinskas sakė, jog ateityje bus galima svarstyti ir kitų visuomenės grupių prašymus dėl viešojo transporto lengvatų.

„Iš tiesų pusei tūkstančio itin vargingai gyvenančių kauniečių, kurie gauna šalpas, taip pat reikėtų suteikti panašią lengvatą. Tokią galimybę svarstysime artimiausiame Kauno Senjorų tarybos posėdyje“, – sakė Kauno miesto tarybos narė Loreta Kudarienė.

Priminsime, kad panaši tvarka nuo sausio 1 dienos galioja Vilniuje, kur šie asmenys gali važiuoti už 10 litų per metus.                                                                               

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius