Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 08 /2013 02 01

„Aerosvit“ lėktuvas Kijevą pasiekė pusantros paros vėliau nei turėjo

Bankrutuojančios „Aerosvit“ lėktuvas, iš Vietnamo Hošimimo oro uosto į Kijevą turėjęs atskristi pirmadienio rytą, Kijevo Borispolio oro uoste nusileido tik antradienio popietę. Tarp Vietname užstrigusių keleivių buvo ir lietuvių.
„Aerosvit“ lėktuvas
„Aerosvit“ lėktuvas / Karolio Kavolėlio/BFL nuotr.

Atnaujinta 15 val. 47 min. Oro uostas skelbia, kad lėktuvas jau nusileido Kijeve. Oro uostą keleiviai pasiekė 1,5 paros vėliau nei buvo planuota.

Atnaujinta 15 val. 01 min. Oro uostas skelbia, kad lėktuvo Kijevo oro uoste laukiama 14 val. 24 min., tačiau apie lėktuvo atvykimą dar nėra pranešta.

Borispolio oro uostas skelbia, kad lėktuvas Kijevą turėtų pasiekti antradienį 14:37. Vadinasi, 28 valandomis vėliau nei planuota.

Lrytas.lt duomenimis, tarp Vietname užstrigusių keleivių – 21 lietuvis. Lietuviai Kijeve buvo užtrigę gruodžio pradžioje. Tuomet „Aerosvit“ skrydžio laukė apie šimtą lietuvių.

Pirmadienį Ukrainos avialinijos atšaukė skrydžius į Atėnus, Kopenhagą, Kišiniovą, Kaliningradą, Donecką, Tel Avivą. Į Tel Avivą „Aerosvit“ neskraidins keleivių ir antradienio vakarą. Antradienį taip pat atšauktas skrydis į Simferopolį, Donecką.

Kaip anksčiau jau rašė 15min.lt,  didžiausia Ukrainos oro bendrove save vadinusi „Aerosvit“ bankrutuoja. Įmonė dėl bankroto bylos iškėlimo kreipėsi į vieną iš Kijevo apskrities teismų. Ši bendrovė skraidino keleivius ir iš Kijevo į Vilnių bei atgal.

Teismo skelbiamais duomenimis, 2012 metų gruodžio 27 dieną „Aerosvit“ buvo skolinga per 4 mlrd. Ukrainos grivinų, o jos aktyvų vertė siekė vos 1,46 mlrd. grivinų.

Bendrovė „Aerosvit“ jau anksčiau pradėjo perdavinėti savo skrydžius Tarptautinėms Ukrainos avialinijoms. Pastarosios jau parėmė maršrutus iš Kijevo į Prahą, Varšuvą, Atėnus, Jerevaną, Baku ir keletą kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius