Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 11 /2013 02 04

„Aerosvit“ nutraukė skrydžius maršrutu Vilnius–Kijevas

Penktadienį „Aerosvit“ keleiviai iš Kijevo į Vilnių ir iš Vilniaus į Kijevą neišskrido. Ukrainos bendrovė nutraukė skrydžius šiuo maršrutu.
„Aerosvit“ lėktuvas
„Aerosvit“ lėktuvas / Karolio Kavolėlio/BFL nuotr.

Ketvirtadienį Ukrainos bankrutuojančios oro linijos paskutinį kartą skrido maršrutu Vilnius–Kijevas.

Iš Kijevo Borispolio oro uosto į Vilniaus oro uostą penktadienį turėjo skristi du lėktuvai. Vienas jų pakilti iš Kijevo turėjo 13 val, kitas – 22 val. 15 min. Tačiau oro uostas skelbia, kad skrydžiai yra atšaukti.

Taip pat savo tikslo nepasieks ir iš Vilniaus į Kijevą turėję skristi keleiviai. Kijeve penktadienį turėjo leistis du „Aerosvit“ lėktuvai iš Vilniaus – 6 val. 50 min. ir 18 val. 50 min. Šie skrydžiai taip pat atšaukti.

Borispolio oro uosto informacija/Ataaukti skrydžiai mararutu KijevasVilnius
Borispolio oro uosto informacija/Atšaukti skrydžiai maršrutu Kijevas–Vilnius

Kaip 15min.lt informavo Vilniaus oro uosto atstovė spaudai Sandra Meškauskaitė, „Aerosvit“ iš Vilniaus į Kijevą daugiau nebeskraidys. Nuo kovo 31 d. kartą per dieną maršrutu Kijevas–Vilnius– Kijevas skrydžius planuoja pradėti aviakompanija „Ukraine International Airlines“. Šiuo metu bendrovė ieško galimybių ankstinti skrydžių pradžią. Skrydžiai bus vykdomi lėktuvu AN148, orlaivis Vilniuje leisis 11 val. 40 min., iš Vilniaus kils 15 val. 50 min.

Daug iš Vilniaus skridusių keleivių Kijeve dažniausiai persėsdavo į kitą lektuvą ir skrisdavo toliau. Tokie keleiviai persėdimui galės rinktis kitą stotelę. Tuo metu norintieji aplankyti Kijevą to padaryti nebegalės – „Aerosvit“ buvo vienintelė bendrovė, skraidinusi keleivius iš Vilniaus į Kijevą. Todėl tokiems keleiviams teks į Kijevą vykti su persėdimais.

Ukrainos ambasada 15min.lt informavo, kad nė vienas „Aerosvit“ keleivis kol kas nesikreipė į ambasadą pagalbos, todėl nėra tiksliai žinoma, kiek keleivių nukentėjo dėl „Aerosvit“ atšauktų skrydžių.

Ukrainos ambasada rekomenduoja keleiviams, užstrigusiems dėl atšauktų skrydžių, kreiptis į „Aerosvit“ įmonę tokiais kontaktais: +38 044 490 34 90, +38 056 740 70 07, help-desk@aerosvit.com.

15min.lt žiniomis, su „Aerosvit“ dirbantys agentai žino apie atšauktus skrydžius ir informuoja „Aerosvit“ klientus.

„Aerosvit“ dėl bankroto bylos iškėlimo kreipėsi į vieną iš Kijevo apskrities teismų.

Teismo skelbiamais duomenimis, 2012 metų gruodžio 27 dieną „Aerosvit“ buvo skolinga per 4 mlrd. Ukrainos grivinų, o jos aktyvų vertė siekė vos 1,46 mlrd. grivinų.

Jau paskirtas bendrovės bankroto administratorius. Parengiamasis teismo posėdis numatytas sausio 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius