Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air Baltic“ aktyviai ieško strateginio investuotojo

Latvijos skrydžių bendrovės „Air Baltic“ vadovo manymu, dabar palankus metas strateginiam investuotojui pritraukti, ir tuo aktyviai užsiimama.
„Airbaltic“ lėktuvas
„Airbaltic“ lėktuvas / Airbaltic.com nuotr.
Temos: 2 Latvija Ryga

„Dabar pats metas ieškoti strateginio investuotojo, nes bendrovės pertvarka baigta, ji demonstruoja gerus finansinius rezultatus“, – interviu LNT televizijai sakė Martinas Gaussas.

Pareiškęs, jog 2016-aisiais „Air Baltic“ finansiniai rodikliai pagerėjo ir pranoko lūkesčius, M.Gaussas konkrečių skaičių nenurodė.

Anksčiau kaip vienas pretendentų tapti strateginiu „Air Baltic“ investuotoju buvo minimas Kanados „Bombardier“, iš kurio „Air Baltic“ yra užsakiusi 20 naujų lėktuvų CS300.

M.Gaussas aptarinėti tokią galimybę nepanoro, bet pareiškė, jog geriausiai būtų, jei strateginiu investuotoju taptų didelė aviakompanija.

Susisiekimo ministras Uldis Augulis trečiadienį vykusiame vyriausybės posėdyje pranešė, jog potencialūs „Air Baltic“ strateginiai investuotojai turėtų paaiškėti šių metų lapkritį.

Pasak U.Augulio, jų paieškomis užsiima tarptautinė konsultacijų bendrovė „Lazard Freres“, už kurios paslaugas, sėkmės atveju, sumokės pati „Air Baltic“.

Ministras pabrėžė, jog „Air Baltic“ kontroliuojanti valstybė yra iškėlusi kelias sąlygas – Rygos oro uostas turi likti bazinis šiai oro bendrovei, neturi būti atsisakoma aptarnaujamų oro linijų, tęsiamas „Horizon“ plano įgyvendinimas.

Penktadalį „Air Baltic“ akcijų iš Latvijos vyriausybės pernai vasarį įsigijęs Vokietijos verslininkas Ralfas Dieteris Montagas-Girmesas investavo 52 mln. eurų. Valstybė, kurios žinioje liko apie 80 proc. jos akcijų, į skrydžių bendrovę įsipareigojo investuoti dar 80 mln. eurų.

Latvijos oro vežėja 2015-ųjų vasarą pristatė naują verslo planą „Horizon 2021“, kuris numato gerokai pagerinti oro susisiekimą Baltijos regione. Pagal šį planą per penkerius metus „Air Baltic“ užtikrins tiesioginius skrydžius 11 maršrutų iš Vilniaus ir tiek pat – iš Talino. Taip pat bus plečiama skrydžių iš Rygos geografija.

„Air Baltic“ planuoja iki 2021 metų lėktuvų parką padidinti iki 34-ių orlaivių, o per metus pervežamų keleivių skaičių – trečdaliu iki 4 mln. žmonių.

Praėjusių metų pabaigoje „Air Baltic“ paskelbė planuojanti per artimiausius penkerius metus įdarbinti apie tūkstantį naujų darbuotojų.

„Air Baltic“ iš Rygos skraido į daugiau nei 60 Europos, Skandinavijos, Rusijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje „Air Baltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų. Taip pat bendrovė siūlo tiesioginius skrydžius iš Talino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius