-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air Lituanica“ pradėjo kasdienius skrydžius iš Vilniaus į Amsterdamą

Pirmadienį Amsterdamo Šipolio (Schiphol) oro uostas raudonomis tulpėmis sutiko pirmojo „Air Lituanica“ skrydžio iš Vilniaus keleivius. Pirmąjį Lietuvos orlaivį didžiausiame Nyderlandų oro uoste sveikino ir šventinis automobilių paradas.
Amsterdamas pasitiko raudonomis tulpėmis
Amsterdamas pasitiko raudonomis tulpėmis / „Air Lituanica“ nuotr.

Kaip rašoma pranešime spaudai, Amsterdamo kryptis yra orientuota ne tik į verslo ir turizmo keliautojus, kurie siekia aplankyti vieną gražiausių ir laisviausių Europos miestų – „Air Lituanica“ siūlomą Amsterdamo kryptį turėtų įvertinti keleiviai, ieškantys patogių jungiamųjų skrydžių. 

Bendradarbiaudama su oro linijų bendrove „KLM“, „Air Lituanica“ nuo šiol gali pasiūlyti beveik 100 krypčių į tokius miestus, kaip Niujorkas, Čikaga, Londonas, Paryžius, Briuselis ir kt.

„Jau pirmasis skrydis parodė, kad Amsterdamo kryptis yra patogi vykdyti jungiamuosius skrydžius. Keleiviai per Šipolio oro uostą skrido į  Paryžių, Briuselį, Madridą, Liuksemburgą, Bordo, Lijoną, o per Amsterdamą į Vilnių atskrido iš Dubajaus, Marselio, Paryžiaus, Kiolno“, – sako „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus. 

Amsterdamo kryptimi „Air Lituanica“ skrydžius vykdys kasdien 76 vietų orlaiviu „Embraer 170“. Iš Vilniaus į Amsterdamą lėktuvas kils ryte, 6 val. 25 min., o iš Amsterdamo į Vilnių – 10.00 val.

Šiuo metu „Air Lituanica“ vykdo kasdienius skrydžius į Briuselį ir Amsterdamą, o nuo rugpjūčio 5 d. pradės skrydžius į Berlyną.

VIDEO: Šipolio oro uosto filmukas apie „Air Lituanica“ sutikimą

Iki 2015 m. „Air Lituanica“ skrydžių žemėlapį sudarys 13-16 maršrutų, per metus planuojama pervežti po 500-600 tūkst. keleivių. Įmonės veikla Lietuvoje sukurs apie 1500 darbo vietų. 83 proc. UAB „Air Lituanica“ akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybės įmonei UAB „Start Vilnius“, o likusi dalis akcijų – 17 proc. – UAB „Air Lituanica Club“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius