-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštuonių Lietuvos miestų gatvėse – nauji ispaniški „Castrosua“ autobusai, tarp jų – ir hibridiniai

Į Vilniaus gatves išrieda dar 21 naujas autobusas – šį kartą tai ispaniški „Castrosua“. Vienas iš jų bus hibridinis ir varomas tiek elektra, tiek dujomis. Planuojama, kad nauji ispaniški autobusai kursuos visais Vilniaus autobusų maršrutais, tad juos galės išbandyti kiekvienas viešojo transporto keleivis.
Naujieji Vilniaus autobusai „Castrosua“
Naujieji Vilniaus autobusai „Castrosua“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šie miesto viešajam transportui skirti autobusai įsigyti Aplinkos ministerijos administruojamos Klimato kaitos specialiosios programos lėšomis.

„Tai jau trečias įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ parko atnaujinimas pastaruoju metu: prieš metus parkas papildytas 18 „MAN“, šių metų vasarį – 19 „Solario“ autobusų. Iš viso parkas per metus atnaujintas 58 naujais autobusais. Iki tol paskutinį kartą sostinėje autobusų parkas buvo atnaujintas 2003-2006 metais“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Viena iš naujųjų transporto priemonių Vilniuje bus hibridinis autobusas – tai tiek elektra, tiek dujomis varoma transporto priemonė. Ekspertai teigia, kad mišraus autobuso dujų sąnaudos yra dvigubai mažesnės negu tik dujomis varomo autobuso.

Mišraus tiek elektra, tiek dujomis varomo autobuso kilometro degalų savikaina siekia 57 ct/km, o tos pačios gamyklos tik dujomis varomo autobuso 1 km degalų savikaina yra 99 ct/km. Hibridinis autobusas Vilniaus gatvėse pasirodys pirmą kartą.

Nauji autobusai vežios ne tik vilniečius – visoje Lietuvoje į gatves išriedės 93 nauji autobusai. Aplinkos ministerija Vilnių paskyrė vienu iš pagrindiniu šio viešojo pirkimo koordinatoriumi. Visų 93 autobusų pirkimo vertė siekia 89,7 mln. Lt.

Be Vilniaus, naujais autobusais naudosis dar 8 Lietuvos miestų gyventojai.

„Kauno autobusai“ gaus 14 suspaustas gamtines dujas naudojančių autobusų, Klaipėdos autobusų parkas – 11, Šiaulių „Busturas“ ir Panevėžio autobusų parkas – po 8, Marijampolės ir Telšių autobusų parkai – po 7, Ukmergės autobusų parkas – 5 bei Elektrėnų komunalinis ūkis – 3 autobusus.

Visi autobusų parkai gaus ir po vieną hibridinę transporto priemonę, išskyrus Telšių autobusų parką, kuris gaus du tokius autobusus.

Iš viso Vilniuje važinėja 370 autobusų ir 320 troleibusų, per dieną pervežama 200 tūkst. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius