Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ataskaita: aviakompanijos ir oro uostai į programinę įrangą ketina investuoti 33 mlrd. JAV dolerių

Pasaulinės aviakompanijos ir oro uostai šiais metais į informacines technologijas investuos beveik 33 mlrd. JAV dolerių, teigiama bendrovės SITA parengtoje šio sektoriaus apžvalgoje.
„Enter Air“ lėktuvas
„Enter Air“ lėktuvas / „Enter Air“ nuotr.

Verta paminėti, kad skirtingiems rinkos dalyviams prioritetai bus tie patys: investicijos į kibernetinė saugumą bei debesų kompiuterijos paslaugos, o taip pat programinė įranga, susijusi su keleivių savitarna.

SITA atlikta aviakompanijų ir oro uostų apklausa rodo, kad oro linijų bendrovių išlaidos, kaip dalis jų apyvartos, programinei įrangai šiais metais padidės 3,1 proc., arba 21,9 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 3,3 proc. (24,3 mlrd. JAV dolerių) pernai.

Oro uostų išlaidos programinei įrangai sudarys 8,43 mlrd. JAV dolerių, arba daugiau nei 5 proc. prognozuojamos metinės apyvartos, palyginti su 7 mlrd. JAV dolerių (4,4 proc. apyvartos) praėjusiais metais.

Ateinančių metų prognozės yra kiek prastesnės: daugiau nei 70 proc. aviakompanijų ir 88 proc. oro uostų atstovai sakė, jog ateinančiais metais išlaidos programinei įrangai augs nedaug arba išliks šiųmečiame lygyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius