-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių pardavimai Didžiojoje Britanijoje smunka jau trejus metus iš eilės

Vyraujant neapibrėžtumui dėl „Brexito“ ir mažėjant dyzelinių automobilių paklausai, naujų automobilių pardavimai Didžiojoje Britanijoje 2019 metais smuko trečius metus iš eilės.
Ford
Ford / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiosios Britanijos automobilių gamintojų ir prekiautojų asociacijos (SMMT) duomenimis, užregistruotų naujų automobilių skaičius pernai, palyginti su metais anksčiau, smuko 2,4 proc. iki 2,311 mln. vienetų ir buvo mažiausias nuo 2013 metų.

Nors gruodį pardavimai padidėjo 3,4 proc. iki 148,997 tūkst. automobilių, SMMT prognozuoja, jog automobilių pardavimai sumažės ir 2020 metais.

„Tai buvo nerimo kupini 12 mėnesių, – per spaudos konferenciją Londone pareiškė SMMT direktorius Mike'as Hawesas. – Politinis ir ekonominis neapibrėžtumas, taip pat prieštaringi pranešimai apie švaraus oro zonas pastebimai pakirto vartotojų pasitikėjimą.“

Jo teigimu, „Didžiosios Britanijos naujų automobilių rinkos smukimas trečius metus iš eilės kelia didelį rūpestį ir automobilių gamybos sektoriui, ir platesnei ekonomikai“.

Labiausiai – net 34,4 proc. – sumažėjo naujų automobilių pardavimai verslo klientams, o pardavimai gyventojams smuko 3,2 procento.

Dyzelinių automobilių pardavimai sumažėjo 21,8 proc., o benzininių automobilių pardavimai paaugo 2,2 procento.

Tuo tarpu alternatyviais kuro šaltiniais varomų transporto priemonių paklausa – o prie tokių transporto priemonių priskiriami ir elektromobiliai bei hibridiniai modeliai, – pašoko penktadaliu ir jiems tekusi rinkos dalis sudarė rekordinius 7,4 procento.

Populiariausi Didžiojoje Britanijoje 2019 metais buvo automobiliai „Ford Fiesta“ (parduota 77,833 tūkst. vienetų), „Volkswagen Golf“ (58,994 tūkst.) ir „Ford Focus“ (56,619 tūkst.).

SMMT prognozėmis, 2020 metais Didžiojoje Britanijoje užregistruotų naujų automobilių skaičius sumažės 1,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius