Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 23

Aviacijos iššūkiai: penkios daugiausia aukų pareikalavusios lėktuvų katastrofos, kurias sukėlė paukščiai

Šių metų alandžio 12 dieną kelioms valandoms buvo atidėtas „Air Baltic“ skrydis iš Rygos į Londono Gatviko oro uostą. Priežastis – lėktuvo ir paukščio susidūrimas. Minimas incidentas Rygoje baigėsi laimingai, tačiau aviacijos istorija rodo, kad tokie susidūrimai gali pareikalauti daug aukų.
Lėktuvas ir paukščiai
Lėktuvas ir paukščiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip „Air Baltic“ aiškino portalui „Apollo.lv“, minėtas susidūrimas užfiksuotas reisui BT302 grįžtant iš Helsinkio į Rygą.

„Nusileidus Rygos oro uoste, lėktuvo variklyje buvo aptikti paukščio pėdsakai. Siekdami įsitikinti, ar lėktuvas yra saugus kitam skrydžiui, „Air Baltic“ technikai atliko reikiamus patikrinimus pagal 2014 m. aviacijos techninės saugos procedūras. Įsitikinus, kad variklis nepažeistas, orlaivis vėl galėjo pakilti“, – sako bendrovė.

123RF.com nuotr./„Air Baltic“ orlaivis
123RF.com nuotr./„Air Baltic“ orlaivis

Incidento aplinkybes patvirtino i Rygos oro uosto komunikacijos projektų vadovė Ilze Salna, pasak kurios, skrydis buvo atidėtas vienai valandai, kad aviakompanijos technikai galėtų apžiūrėti orlaivį ir įsitikinti, ar juo saugu skristi.

Iš pradžių galima pagalvoti, kad, pavyzdžiui, vos 400 gramų sveriantis paukštis neturėtų sukelti problemų skrendančiam lėktuvui, tačiau aviacijos istorija rodo, kad paukščiai kelia rimtą pavojų lėktuvams ir sraigtasparniams.

Penkios didžiausios katastrofos

Leidinys „Langley Advance Times“ išvardijo penkias daugiausiai aukų pareikalavusias katastrofas aviacijos istorijoje, sukeltas paukščių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius