Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aviacijos priežiūra – iš keleivių kišenės

Daugelyje šalių į bilieto kainą įskaičiuojamas skrydžio saugos mokestis (arba keleivio mokestis) nuo 2016 metų, jei tam pritars Vyriausybė ir Seimas, ketinama įvesti ir Lietuvoje. Numatomas jo dydis – 2 eurai, praneša „Lietuvos žinios“.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Aviacija

Šios papildomos lėšos turėtų keliauti į Civilinės aviacijos administracijos (CAA) biudžetą. Pasak laikinai CAA direktoriaus pareigas einančio Jorio Gintalo, tokio mokesčio pakaktų tam, kad šiuo metu deficitinis pagrindinės saugia aviacija Lietuvos oro uostuose besirūpinančios institucijos biudžetas būtų subalansuotas – į CAA valdomą fondą surinktos lėšos būtų skiriamos konkretiems CAA tikslams ir uždaviniams spręsti bei CAA veiklai, susijusiai tik su valstybine aviacijos priežiūra, finansuoti. Tai leistų ne tik užtikrinti, bet ir modernizuoti CAA darbą.

Šiuo metu Lietuvoje skrydžių saugos mokesčio nėra. Skrydžių saugos ir saugumo organizavimo bei priežiūros išlaidos dengiamos iš valstybės biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius