-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 09 27 /10:43

B.Rubesa traukiasi iš „RB Rail“ vadovės pareigų

Europinio geležinkelio statybos projektą „Rail Baltica“ įgyvendinančios Baltijos šalių bendros įmonės „RB Rail“ vadovė Baiba Rubesa, sulaukusi dalies akcininkų nepasitenkinimo, įteikė atsistatydinimo pareiškimą.
Baiba Rubesa
Baiba Rubesa

Trejus metus bendrovei „RB Rail“ vadovavusios B.Rubesos kadencija baigiasi kitą mėnesį.

Šių metų vasarį „RB Rail“ akcininkai iš Estijos ir Lietuvos išreiškė nepasitikėjimą B.Rubesa – jie nebuvo patenkinti jos darbu ir teigė, kad reikalingi pokyčiai. Latvijos akcininkai tuomet susilaikė. Vis dėlto stebėtojų taryba jos atleidimo klausimo nesvarstė. Europos Komisija tuomet ragino Baltijos šalis išspręsti nepasitikėjimo problemas.

Lietuvos susisiekimo ministras Rokas Masiulis BNS kovą sakė, jog daugumai akcininkų nepasitikint, vadovė turėtų pasitraukti.

„RB Rail“ jau yra paskelbusi naujo vadovo atranką, ji dar nėra pasibaigusi. BNS šaltinių duomenimis, norima, kad naujasis vadovas būtų ne iš Baltijos šalių, o iš Lenkijos ar Suomijos.

„RB Rail“ stebėtojų tarybos pirmininkė ir „Rail Baltic Estonia“ generalinė direktorė Riia Sillave anksčiau BNS sakė, jog vadovo paieškai nusamdyta personalo paieškos bendrovė „Amrop“.

B.Rubesa ketvirtadienį rengia spaudos konferenciją, kuri bus transliuojama tiesiogiai internetu, BNS pranešė jos atstovė Santa Čiževska.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius