Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje vėl konfiskuojami Lietuvos vilkikai, verslininkai bando aplenkti šį maršrutą

Apsidžiaugę dėl laisvesnio įvažiavimo į Rusiją, Lietuvos vežėjai kaimyninėje Baltarusijoje netenka savo vilkikų. Šie kartu su puspriekabėmis konfiskuojami, nes veža krovinius tarp Rusijos ir Baltarusijos.
Vilkikai
Vilkikai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Verslininkai bando išvengti kelionių per Baltarusiją ir savo autotraukinius pasuką per Latviją į Rusiją, rašoma pranešime spaudai.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ viceprezidentas Julius Misiūnas sako, kad Baltarusijoje konfiskuojamų transporto priemonių daugėja.

„Vėl gauname Lietuvos vežėjų pranešimus, kad Baltarusijos muitinės pareigūnai krovinių vežimą tarp trijų Muitų Sąjungos valstybių vertina kaip vidinį vežimą (kabotažą), kuris yra draudžiamas vadovaujantis Rytų muitų sąjungos Muitinės kodeksu. Todėl sulaikomi lietuvių gabenami kroviniai, o transporto priemonės konfiskuojamos“, – teigia asociacijos atstovas.

Jau neteko 6 vilkikų

Pernai į asociaciją kreipėsi 7 nukentėjusių transporto įmonių vadovai, buvo sulaikyta daugiau nei 20 jų transporto priemonių, šiemet taip vėl konfiskuojama daug vilkikų. Skaičiuojama, kad Lietuvos vežėjai jau neteko mažiausiai 6 vilkikų.

Lietuvos tarpvalstybinės sutartys su Baltarusija, Rusija ir Kazachstanu nustato, jog  draudžiami vežimai iš vieno šalies paskirties punkto į kitą valstybės paskirties punktą (t. y. negalimas krovinių vežimas, pavyzdžiui, tarp dviejų paskirties punktų Baltarusijoje, tačiau vežimas tarp paskirties punkto Baltarusijoje ir paskirties punkto Rusijoje leidžiamas).

„Ne kartą padedami mūsų valdžios atstovų kreipėmės į Baltarusijos kompetentingas institucijas su prašymu tinkamai taikyti dvišales tarpvalstybines sutartis ir spręsti šią problemą. Klausimas keliamas ir dvišaliuose susitikimuose bei derybose, tačiau Baltarusija kol kas neatsisako ydingos konfiskavimo praktikos“, – konstatuoja J. Misiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius