Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beviziai skrydžiai į Minską lietuviams brangesni nei kelionė su viza sausuma

Antradienį Baltarusijos paskelbtas sprendimas, leisiantis JAV, ES ir kai kurių kitų pasaulio šalių piliečiams atvykti į šalį be vizos, tiesa, tik per Minsko tarptautinį oro uostą, kaimyninę šalį norinčių aplankyti lietuvių piniginių nepaliks storesnių. Sudėjus ne skubos tvarka gaminamos turistinės vizos kainą su išlaidomis autobusų arba traukinių bilietams iki Minsko, bendra suma neviršija 96 Eur – tiek kainuoja pigiausi lėktuvo bilietai iš Vilniaus į Baltarusijos sostinę ir atgal.
Minskas
Minskas / 123rf.com

Valstybinė Baltarusijos oro bendrovė „Belavia“ šiuo metu turi skrydžių iš Lietuvos sostinės į Minską monopolį. Žemiausia siūloma 35 min. trukmės skrydžio kaina yra 39,5 Eur į vieną pusę. Lėktuvai tarp dviejų šalių sostinių skrenda kasdien, tiesa, priklausomai nuo savaitės dienos, skiriasi jų laikai.

Nors lėktuvais keliaujantys Lietuvos piliečiai jau nuo vasario vidurio skrisdami į Minską ir galės nesirūpinti vizų reikalais, keliaujantiems sausumos transportu ji tebebus reikalinga. Šiuo metu per 5 darbo dienas pagaminama ir iki dešimties dienų galiojanti turistinė Baltarusijos viza kainuoja apie 40 Eur.

Valstybinė Baltarusijos oro bendrovė „Belavia“ šiuo metu turi skrydžių iš Lietuvos sostinės į Minską monopolį.

Jeigu į Minską nusprendžiama vykti ne nuosavu automobiliu, o viešuoju transportu, pigiausia tai padaryti autobusu. Bilieto kaina į vieną pusę atsieina 13 Eur.

O traukinys iš Vilniaus į Minską, priklausomai, ar jis priklauso „Lietuvos geležinkeliams“, ar Baltarusijos geležinkelių bendrovei, veža už atitinkamai 15,34 arba 19,85 Eur į vieną pusę.

Vis dėlto, pasiryžusieji keliauti iki kaimyninės šalies sostinės autobusu turėtų sugaišti ne mažiau kaip 4,5 arba 5,5 valandos. Traukinys, savo ruožtu, iki Minsko nuveža per dvi su puse valandos.

Svarbu pažymėti, kad pateikti į Baltarusiją be vizos lietuviai sausumos transportu gali jau ir šiandien, tiesa, tik į Gardino srityje esančią Augustavo parko teritoriją, kurioje galima būti penkias paras.

Prieš tai keliautojas turi gauti šio parko teritorijoje paslaugas teikiančio kelionių operatoriaus išduodamą specialų leidimą.

Antradienį Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos pasirašytas įsakas dėl bevizės tvarkos atvykstant ir išvykstant per Minsko oro uostą galioja 80 pasaulio šalių piliečiams. Be to, naująja tvarka galės pasinaudoti ir Latvijos bei Estijos ne piliečių pasus turintys asmenys.

Baltarusijos prezidento spaudos tarnyba pabrėžė, kad naujoji bevizio režimo tvarka nebus taikoma į Baltarusiją iš Rusijos atskrendantiems keleiviams, taip pat į Rusijos miestų oro uostus keliaujantiems asmenims, kadangi tokio pobūdžio skrydžiai laikomi vidiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius