Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„British Airways“ ir „Air France“ rengiasi stabdyti skrydžius į Teheraną

Didžiosios Britanijos oro vežėja „British Airways“ ketvirtadienį pareiškė, jog nuo kito mėnesio sustabdys skrydžius tarp Londono ir Teherano, nes šis maršrutas nebėra „komerciškai perspektyvus“. Tą patį žada daryti ir Prancūzijos oro bendrovė „Air France“.
„British Airways“ Londono oro uoste
„British Airways“ Londono oro uoste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Stabdome skrydžius tarp Londono ir Teherano, nes šis maršrutas šiuo metu nėra komerciškai perspektyvus“, – paskelbė „British Airways“ oro bendrovė.

Paskutinis skrydis iš Londono į Teheraną įvyks rugsėjo 22 dieną, o paskutinis skrydis iš Teherano – rugsėjo 23-iąją, pridūrė oro vežėja.

„British Airways“ patikino, jog šis sprendimas neturi nieko bendro su tuo, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas grąžino sankcijas Iranui, kurios padarė poveikį ir šioje šalyje veikiančioms užsienio įmonėms bei daugelį jų paskatino pasitraukti iš šalies.

Pasak „Air France“, kuri skrydžius į Irano sostinę buvo patikėjusi savo pigių skrydžių padaliniui „Joon“, maršruto dėl „prastų komercinių perspektyvų“ bus atsisakyta rugsėjo 18 dieną.

Kiek anksčiau šį mėnesį Prancūzijos oro vežėja skrydžių iš Paryžiaus į Teheraną skaičių sumažino nuo trijų iki vos vieno per savaitę.

KLM praėjusį mėnesį paskelbė, jog taip pat stabdo skrydžius iš ir į Teheraną. Nyderlandų oro bendrovė tuomet paaiškino, jog šį sprendimą priėmė dėl „neigiamų maršruto rezultatų ir finansinių perspektyvų“.

Skrydžius į Teheraną „Air France“ atnaujino 2016 metų balandį, po to, kai po sunkių derybų buvo pasirašytas Irano branduolinis susitarimas.

Tačiau šių metų gegužę Jungtinės Valstijos paskelbė, jog traukiasi iš šio susitarimo ir per du etapus – rugpjūčio ir lapkričio mėnesiais – vėl įves sankcijas Teheranui. Nepaisant šio Vašingtono pareiškimo, dalis Europos oro vežėjų, įskaitant „Lufthansa“ ir „Alitalia“, tebesiūlo skrydžius į Iraną.

Kitos Irano branduolinio susitarimo šalys – Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, Kinija ir Rusija – pareiškė, kad iš jo nesitrauks, tačiau jų įmonės rizikuoja sulaukti milžiniškų JAV baudų, jeigu tęs veiklą Irane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje