Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus įgyvendinamas naujasis užsienio valstybių ir Lietuvos laivų kontrolės režimas

Seimas plenariniame posėdyje priėmė Saugios laivybos įstatymo ir lydimųjų teisės aktų pakeitimus, kuriais nuo 2015 m. gegužės 1 d. bus įgyvendinamas naujasis užsienio valstybių ir Lietuvos laivų kontrolės režimas. Už pagrindinio įstatymo pakeitimus balsavo visi 84 balsavime dalyvavę Seimo nariai.
Laivo maršruto pristatymas
Laivas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Laivyba

Naujos nuostatos efektyviau užtikrins saugią laivybą ir taršos iš laivų prevenciją, nepriklausomą laivų avarijų ir incidentų tyrimą, sumažins administracinę naštą verslui ir sudarys sąlygas registruoti tradicinius laivus.

Saugios laivybos įstatyme naujai reglamentuojamos nuostatos dėl laivo tinkamumo plaukioti, nustatomos kompetentingos institucijos, kurios vykdys laivų, plaukiojančių su Lietuvos valstybės vėliava, techninę priežiūrą. Teisiškai užtikrinamos sąlygos atlikti Tarptautinės jūrų organizacijos valstybės narės auditus, kuriais nustatoma, ar valstybė tinkamai vykdo tarptautinius įsipareigojimus, veikdama kaip vėliavos, uosto ir pakrantės valstybė. Įstatymų pakeitimais taip pat siekiama pagerinti laivybos verslo bei jūrininkų darbo ir gyvenimo laive sąlygas. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Susisiekimo ministerija turės priimti teisės aktus jūrininkų darbo santykių, saugos ir sveikatos, o Sveikatos apsaugos ministerija kartu su Susisiekimo ministerija – jūrininkų sveikatos apsaugos ir sveikatos priežiūros klausimais.

Priimtais dokumentų pakeitimais bus tinkamai reglamentuota asmenų, nesudariusių sutarčių su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, veikla Klaipėdos ir Šventosios uostuose, taip pat atsisakyta reikalavimo Šventosios uoste aptarnauti Būtingės terminalo pagrindinius laivus ir laivus, skirtus avarijų likvidavimui šiame terminale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius