Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekija apribojo Rusijos aviakompanijų skrydžius

Praha apribojo Rusijos aviakompanijų skrydžius į Čekijos oro uostus, taip išreikšdama nepasitenkinimą Maskvos pasiūlytomis sąlygomis „Czech Airlines“ tranzitiniams skrydžiams per Sibirą.
Vilniaus oro uostas
Rusijos oro linijų lėktuvas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Preliminariais duomenimis, Čekijos netenkino jos nacionalinei oro vežėjai pasiūlyti tranzitinių skrydžių per Sibirą maršrutai, ji pasinaudojo lygiateisiškumo principu bei anuliavo leidimus keliems „Aeroflot“ ir „Ural Airlines“ reisams“, – sakė agentūros „Interfax“ šaltinis.

Pasak kito šaltinio, „Czech Airlines“ tranzitinius skrydžius per Sibirą vykdo pagal Maskvos laikinus leidimus, kuriuos privalo reguliariai atnaujinti. Čekija prašė nuolatinių leidimų, o Rusija už tai reikalavo lengvatų savo aviakompanijoms.

„Susitarti nepavykus, „Czech Airlines“ nuolatinių leidimų per Sibirą prašymas buvo atmestas, o Čekija apribojo Rusijos aviakompanijų skrydžius“, – paaiškino jis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Czech Airlines“ lėktuvas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Czech Airlines“ lėktuvas

Dėl šios priežasties didžiausia Rusijos aviakompanija „Aeroflot“ buvo priversta antradienį atšaukti keturis iš šešių reguliarių reisų Maskva-Praha, jos antrinė įmonė „Pobeda“ – skrydžius Maskva-Karlovi Vari, kurie numatyti dukart per savaitę, o „Ural Airlines“ pranešė nebegalinti skraidinti į Prahą iš Maskvos bei Jekaterinburgo, nes nebeturi jiems leidimų.

Rusijos transporto ministerija pranešė, jog dėl šios problemomis su Čekijos valdžios institucijomis jau deramasi, ją tikimasi išspręsti netrukus.

„Šie Čekijos aviacijos institucijų veiksmai pažeidžia dvišalį susitarimą dėl oro susisiekimo tarp mūsų šalių. Derybos tarp Rusijos ir Čekijos aviacijos institucijų tęsiasi. Sprendimą tikimasi pasiekti kuo greičiau“, – sakė ministerijos atstovas.

Tranzitiniai skrydžiais per Sibirą leidžia Europos aviakompanijoms greičiau ir mažesnėmis degalų sąnaudomis pasiekti Rytų bei Pietryčių Azijos oro uostus. Rusija juos nuo 1970-ųjų apmokestina, jiems būtini skrydžių maršrutų leidimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius