-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chaosas oro uostuose tęsis ir vasarą: keleivių srautai rekordiniai, o dirbti nėra kam

Jau balandžio viduryje oro transporto keleiviai daugelyje šalių susidūrė su įvairiais iššūkiais, tarp jų – nutįsusiomis eilėmis ir atšauktais skrydžiais. Ši tendencija turbūt išliks ir šią vasarą. 15min kalbinti ekspertai paaiškina, kad skrydžių ir keleivių srautai per trumpą laiką išaugo rekordiškai, o aviacijos sektorius, per pandemiją atleidęs daug darbuotojų, dabar jų neberanda.
Patikra oro uoste
Patikra oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ne atsigavimas, o augimas

Po dvejų metų pertraukos žmonės vėl drąsiai planuoja keliones į užsienį. Tačiau tai turi ir savo kainą – Europos, JAV oro uostai praneša apie didžiules eiles ir chaosą. Tad kas nutiko?

„Lietuvos oro uostų“ atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas 15min teigė, kad absoliuti dauguma pasaulio oro uostų šiuo metu išgyvena transformacijos laikotarpį – iš pandeminės, tam tikra prasme kiek sulėtintos, realybės vėl žaibišku greičiu grįžtama prie keleivių ir skrydžių srautų, kurie buvo fiksuojami prieš pandemijos pradžią.

„Lietuvos oro uostai“ nuotr./Tadas Vasiliauskas
„Lietuvos oro uostai“ nuotr./Tadas Vasiliauskas

„Kai kuriais laikotarpiais jau fiksuojama, kad keleivių ir skrydžių srautai net lenkia rekordinius 2019 metus, todėl jau galime sakyti, kad kai kuriais atvejais vyksta ne aviacijos srautų atsigavimas, o augimas. Daugeliu atvejų buvusios ekspertų prognozės apie aviacijos atsigavimą yra koreguojamos, nes viskas vyksta daug sparčiau, nei buvo galvojama dar prieš keletą mėnesių“, – komentuoja T.Vasiliauskas.

Vos spėjo į lėktuvą

Tuo, kad pustuščius pandemijos metu matytus oro uostus jau reikėtų pamiršti, įsitikino ir Amsterdame viešėjęs vilnietis Rytis, balandžio 26 dieną susiruošęs skristi namo. Paprastai į oro uostus vyras atvyksta likus mažiau nei dviem valandoms iki skrydžio, tačiau šį kartą per 1 val. 45 minutes Rytis vos spėjo praeiti apsaugos patikrą.

Kaip 15min pasakojo vilnietis, atvykęs į oro uostą, jis pamatė įspėjimus, kad srautai didesni nei įprastai.

„Oro uoste yra trys terminalai, bet, kaip suprantu, įeinama per vieną. Ten didžiulės eilės. Kiek teko laukti, nebeatsimenu, bet nuo atsistojimo į eilę iki patikros praėjimo galėjo būti kokia valanda. Patikrą praėjau kaip tik tuo laiku, kai turėjo prasidėti laipinimas į lėktuvą, bet atbėgęs pamačiau, kad laipinimas dar neprasidėjęs. Gal oro linijos irgi prisitaiko“, – svarstė Rytis.

123RF.com nuotr./Lėktuvas
123RF.com nuotr./Lėktuvas

Darbuotojus per pandemiją atleido

Pasak T.Vasiliausko, tokių situacijų oro uostose priežastys šiuo metu susijusios ne tik su gerokai ankstesniu nei planuota aviacijos atsigavimu, milžiniškais keleivių skaičiais ir aviacijos vasaros sezono pradžia. Dar viena priežastis – staiga išaugęs poreikis pasamdyti naujų darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius