Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„CityBee“ Lietuvoje pradeda elektromobilių parko plėtrą

„CityBee“ praneša netrukus pradėsianti savo automobilių parką pildyti elektromobiliais. Iš viso klientams ketinama pasiūlyti daugiau nei 700 naujų elektra varomų automobilių. Tai yra vienas didžiausių iki šiol vykdytų elektromobilių plėtros projektų Baltijos šalyse, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Citybee“
„Citybee“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmieji „CityBee“ elektromobiliai – balandį

Elektromobilių gausėjimas „CityBee“ transporto parke prasidės jau kitą mėnesį. Kol vyksta pirkimo konkursai, „CityBee“ neatskleidžia, kiek ir kokių markių ar modelių elektromobilių bus pasiūlyta bendrovės klientams.

Teigiama, kad „CityBee“ siūlomų elektromobilių skaičių sistemingai didins kiekvieną mėnesį.

Įrengs ir elektromobilių įkrovimo stotelių

Automobilių dalijimosi bendrovė taip pat skelbia suplanavusi investuoti į elektromobilių greitojo įkrovimo stotelių tinklo plėtrą Lietuvoje. „CityBee“ ketina įrengti 10 įkrovos stotelių, kurių kiekvienos numatomas galingumas – 300 kilovatų. „CityBee“ elektromobilių įkrovimo stotelių bus įrengta Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, šalia automagistralių ir pagrindinių šalies greitkelių.

„CityBee“ elektromobilius įkrauti taip pat bus galima ir bendrovės partnerių „Elinta Charge“ bei „Ignitis“ stotelėse.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Citybee“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Citybee“

Jo manymu, netolimoje ateityje elektromobilių įkrovimo stotelės taps paklausiu ir dideliu privalumu, todėl apie jas turėtų imti svarstyti verslo centrų ir kitų nekilnojamojo turto (NT) objektų valdytojai bei vystytojai, taip pat stambieji darbdaviai.

„Su panašia situacija „CityBee“ jau buvo susidūrusi dar veiklos pradžioje, kai mūsų parko automobiliai galėjo būti paliekami tik jiems numatytose stovėjimo vietose. Tuomet daug NT plėtotojų „CityBee“ automobilių statymo vietų zonas nurodydavo kaip vieną iš privalumų, kuriuo pasižymi jų daugiabutis ar verslo centras. Tikėtina, kad istorija pasikartos ir su elektromobiliais. Juoba, kad tai ne tik privalumo ar patogumo kūrimas žmonėms, bet ir galimybė užsidirbti iš elektros energijos pardavimo“, – aiškino K.Kaikaris.

Skaičiuojama, kad per pirmuosius metus „CityBee“ elektromobiliai iš viso turėtų sunaudoti 1,9 mln. kWh elektros energijos.

Tikimasi, kad prie didžiausio šalyje elektromobilių plėtros šuolio prisidės ir valstybė. „CityBee“ parengtą projektą, kurio bendra vertė siekia 16 mln. EUR, vertino Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA). Ar bus skirta parama šio „CityBee“ projekto įgyvendinimui, paaiškės artimiausiu metu.

Įgyvendinus projektą, „CityBee“ valdys ir klientams galės pasiūlyti daugiau elektromobilių, nei jų iš viso buvo įregistruota Lietuvoje 2019 metais (529), arba daugiau nei pusę tiek, kiek šalyje buvo įregistruota pernai (1184). „CityBee“ elektromobilių parkas bus didžiausias Baltijos šalyse.

„Regitros“ duomenimis, šių metų vasario 1-ąją Lietuvoje iš viso buvo įregistruoti 2667 grynieji M1 klasės elektromobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius