Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Daimler“ per ateinančius penkerius metus ketina pasiūlyti visų „Mercedes-Benz“ modelių elektrines versijas

Didžiausia pasaulyje prabangių automobilių gamintoja „Daimler“ ketina per ateinančius penkerius metus rinkai pasiūlyti visų jos gaminamų „Mercedes-Benz“ modelių elektrines ar hibridines versijas.
Išskirtinių bandomųjų važiavimų renginys „Mercedes-Benz StarExperience“
„Mercedes-Benz“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Iki 2022 metų visi Mercedes-Benz“ modeliai taip pat turės ir elektrifikuotas versijas, kas suteiks mūsų klientams didžiausią galimybę rinktis. Laikas tam yra tinkamas“, – investuotojams sakė „Saimler“ vadovas Dieteris Zetsche.

Apie tai jis pranešė Frankfurte vykstančios tarptautinės automobilių parodos metu. Toks pokytis reiškia, kad daugiau nei 50 „Mercedes“ automobilių turės elektrinius ar hibridinius modelius.

Dėl kuriamų vis talpesnių baterijų bei mažėjančių kaštų yra „realu tikėtis to iki 2025 metų“, pažymėjo „Daimler“ vadovas.

Kiek anksčiau ir didžiausia pasaulyje automobilių gamintoja „Volkswagen“ pažadėjo į naujų elektromobilių kūrimą investuoti milijardus eurų ir iki 2030 metų pristatyti visų savo modelių – o jų yra apie 300 – elektrines versijas, praneša BBC.

Automobilių koncernas dukart – iki 20 mlrd. eurų – padidins investicijas į ekologiškų automobilių kūrimą.

Iki skandalo, kuris kilo prieš dvejus metus, kai paaiškėjo, kad „Volkswagen“ klastojo automobilių su dyzeliniais varikliais išmetamų teršalų kiekių duomenis, automobilių gamintoja beveik nekreipdavo dėmesio į besivystančią elektromobilių ir autonominių automobilių rinką. Dabar gi ji ketina konkuruoti su „Tesla“ ir kitais elektromobilių gamintojais.

„Tokios įmonės kaip „Volkswagen“ turi būti priešakyje, o ne vilktis iš paskos“, – Frankfurto automobilių parodos išvakarėse BBC pareiškė „Volkswagen“ vadovas Matthiasas Muelleris (Matijas Miuleris), paskelbęs apie koncerno planus.

„Vartotojams reikalingi švarūs automobiliai. Žmonėms reikia švaraus oro ir mes norime įnešti savo indėlį“, – pridūrė jis.

Vokietijos automobilių gamintoja, be kita ko, planuoja iki 2025 metų pasiūlyti 80 naujų elektromobilių modelių.

„Volkswagen“ taip pat pareiškė, jog pateiks elektrinių ir hibridinių automobilių akumuliatorių užsakymų, kurių bendra vertė viršys 50 mlrd. eurų.

Kiek anksčiau Didžioji Britanija ir Prancūzija paskelbė apie planus nuo 2040 metų uždrausti prekybą naujais benzininiais ir dyzeliniais automobiliais. Panašias priemones rengia ir Kinija – didžiausia pasaulyje automobilių rinka.

Tuo tarpu „Royal Dutch Shell“ planuoja spalį Didžiojoje Britanijoje atidaryti pirmąją elektromobilių įkrovimo stotelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius