-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Darnesnio judumo link – „LTG Link“ ir JUDU pristatė jungtinį bilietą

Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ ir JUDU vilniečiams ir sostinės svečiams šiandien pristatė vieną bilietą. Jungtinį viešojo transporto bilietą nuo šiol galės įsigyti visi keliones traukiniu planuojantys keleiviai, kai jų pasirinkto maršruto pradinė ir galutinė stotelė bus Vilniaus geležinkelio stotis. Ši nauja paslauga – tai pirmasis žingsnis siekiant keliones traukiniais vis labiau integruoti su kitomis transporto rūšimis, pranešė „Lietuvos geležinkeliai“.
„LTG Link“ ir JUDU pristatė jungtinį bilietą
„LTG Link“ ir JUDU pristatė jungtinį bilietą / „Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

Įsigyti vieną – traukinio ir Vilniaus miesto viešojo transporto – bilietą siūloma žmonėms, kurie per „LTG Link“ interneto svetainę arba mobiliąja programėle perka traukinio bilietus į arba iš Vilniaus geležinkelio stoties. Pasirinkti vieną bilietą sistemoje galima kaip papildomą paslaugą. Tokiu būdu įsigyjamas vienkartinis elektroninis 60 min. Vilniaus miesto viešojo transporto bilietas. Miesto viešojo transporto bilietas pradės galioti automatiška traukiniui atvykus į sostinės geležinkelio stotį arba iki traukinio išvykimo iš Vilniaus geležinkelio stoties likus 1 val.

Tiek traukinio, tiek miesto viešojo transporto bilietams bus taikomos lengvatos, o traukinio bilietui – ir komercinės nuolaidos. Siekiant keleivius paskatinti rinktis tvaresnius kelionės būdus, vieną bilietą iki sausio 30 d. įsigyjantiems keleiviams bus suteikiama vienkartinė 20 proc. nuolaida kitam traukinio bilietui.

„Visoje žaliojo susitarimo tikslų siekiančioje Europoje susisiekimui geležinkeliais teikiamas vis didesnis vaidmuo. Traukinių ir kitų susisiekimo priemonių integracija yra vienas svarbiausių mūsų strateginių tikslų, kuris paskatins žmones dažniau persėsti į žalesnį susisiekimą užtikrinančius traukinius. Tai pirmasis mūsų žingsnis darnesnio judumo link – ateityje planuojame į bilietų pardavimo sistemą integruoti ir kitus didžiuosius šalies miestus bei judumo partnerius“, – sako „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

„Skatinant darnų judumą Vilniuje, siekiame, kad ne tik miesto gyventojai, bet ir miesto svečiai turėtų patogias sąlygas keliauti po miestą darniai, todėl jungtiniai viešojo transporto ir traukinių bilietai yra puiki priemonė šiam tikslui įgyvendinti. Dėkojame mūsų partneriams „LTG Link“, kurių pagalba darnias keliones darome komfortiškesnes visiems gyventojams“, – sako Jonas Damidavičius, JUDU judumo transformacijos vadovas.

„LTG Link“ svetainėje ir programėlėje taip pat bus pateikiama informacija, kur galima pasitikrinti ar keleiviui priklauso lengvata bei aktualius viešojo transporto tvarkaraščius. Bendrovės atkreipia dėmesį, kad prieš įsigyjant vieną bilietą pravartu įsitikinti, kad pageidaujamu metu kursuos tinkamas viešasis miesto transportas, taip pat, kad kol kas vienas bilietas galios tik vykstant iš/į centrinę Vilniaus stotį. Tiek kelionių palydovams, tiek viešojo transporto kontrolieriams bus galima pateikti pasirinkto formato bilietą – skaitmeninį, „PKPass“ formato ar spausdintą.

Tai, kad tokie sprendimai visuomenės yra laukiami rodo ir tyrimai. Dar prieš penkerius metus Europos Komijos apklausa atskleidė, jog net 44 proc. lietuvių į traukinių stotis yra linkę atvykti viešuoju transportu, o pernai metais „LTG Link“ užsakymu atlikta apklausa parodė, kad pusė (54 proc.) žmonių Lietuvoje keliautų jungtiniu būdu, o klientai jį rinktųsi, pirmiausiai, dėl patogumo (43 proc.). Tai reiškia, kad vieno bilieto sprendimai ypatingai laukiami miestų svečių, kuriems viešojo transporto sistema ar bilieto įsigijimo procesas gali atrodyti sudėtingai.

Išsamią informaciją apie naują paslaugą galima rasti bendrovės interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius