Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daužo sužibusią viltį: traukinys Dotnuvoje nestos?

​​​​​​​Dotnuvos seniūnijos gyventojams sužibusią viltį, panašu, daužo valdžios žmonės. Dar visai neseniai buvo tikimasi, jog Dotnuvos geležinkelio stotyje vėl stos traukiniai. Tai būtų gera žinia ne tik Dotnuvos, bet ir šalia esančios Krakių seniūnijos gyventojams. Tokią viltį išreiškė aktyvi bendruomenė. Žmonės ne tik tuščiai kalbėjo, bet ir kreipėsi pagalbos į valdžios institucijas, rinko parašus. Tačiau panašu, kad jie nebuvo išgirsti. Vis dėlto net ir gavusi neigiamą atsakymą, aktyvi bendruomenė nesiruošia nuleisti rankų.
Geležinkelio bėgiai
Geležinkelio bėgiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atsakymas neigiamas

„Ką tik gavome atsakymą dėl traukinių sustojimo Dotnuvos geležinkelio stotyje. Atsakymas – nestos. Na, mes sakome – kol kas gal ir ne, bet stos. Dar ne vakaras – lipsim aukščiau. Valdžia šneka apie rūpinimąsi savo žmonėmis, emigracijos sumažinimą, sąlygų sudarymą jaunimui, ypač gyvenantiems kaime ir mažame miestelyje – tai kaip čia yra, meluoja“, – piktinasi, bet vilties nepraranda Akademijos bendruomenės nariai.

Žmonės buvo vieningi

Prie iniciatyvos, kuria siekiama, kad Dotnuvos geležinkelio stotyje vėl sustotų traukiniai, prisijungė daugelio aplinkinių miestelių, kaimų gyventojai. Žmonės rinko parašus, jiems talkino ir savanoriai. Parašų rinkimo akciją organizavo bei šį klausimą iškėlė aktyviai veikianti Akademijos bendruomenė. Žmonės aktyviai pasirašinėjo, pritarė šiai idėjai bei vylėsi, kad jų žodis ir prašymas bus išgirsti.

Anksčiau visi keleiviniai traukiniai stodavo Dotnuvos geležinkelio stotyje 1 ar 2 minutėms, žmonėms buvo labai patogus susisiekimas ir su Kėdainių ligonine.

Dabar gyventojams labai nepatogu nuvykti iki Kėdainių, Vilniaus, Kauno ar Šiaulių. Žmonės labai daug laiko sugaišta persėdimams, o ir tarpmiestiniai autobusai nebekursuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius