-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl nukritusio Reino vandens lygio iškilo grėsmė Vokietijos pramonei

Pagrindinė Vokietijos pramonės lobistų grupė antradienį įspėjo, kad gamykloms gali tekti sumažinti gamybos apimtis arba nutraukti darbą, nes dėl nukritusio Reino vandens lygio tapo sunkiau gabenti krovinius.
Smarkiai nusekęs Reinas
Smarkiai nusekęs Reinas / Imago / Scanpix nuotr.

Vandens lygis Reino upėje ties Emerichu, esančiu netoli Nyderlandų sienos, per parą nukrito dar 4 cm ir pagal gylio matuoklį pasiekė nulį.

Pareigūnų teigimu, pats laivybos kelias vis dar yra beveik 2 m gylio, tačiau antradienio rytą išmatuotas rekordiškai mažas gylis išryškina didžiulį vandens trūkumą, kurį sukėlė daugelį mėnesių trunkanti sausra, paveikusi didelę Europos dalį.

„Besitęsianti sausra ir žemas vandens lygis kelia grėsmę pramonės tiekimo saugumui“, – sakė verslo lobistų grupės BDI vadovo pavaduotojas Holgeris Loeschas.

Jo teigimu, imti krovinius gabenti ne upe, o geležinkeliais ar keliais sudėtinga dėl ribotų geležinkelio pajėgumų ir vairuotojų trūkumo.

„Tik laiko klausimas, kada teks išjungti chemijos ir plieno pramonės įrenginius, nafta ir statybinės medžiagos nepasieks paskirties vietos, o didelio pajėgumo ir sunkiųjų krovinių transportavimas nebegalės būti vykdomas“, – sakė H.Loeschas ir pridūrė, kad dėl to gali sutrikti tiekimas ir gali tekti trumpinti darbo laiką.

Jis įspėjo, kad energijos tiekimas taip pat gali dar labiau sutrikti, nes stringa Reinu anglis ir benziną gabenančių laivų eismas.

Be to, H.Loeschas išreiškė susirūpinimą, kad dėl klimato kaitos ateityje sausros gali būti dažnesnės, ir paragino vyriausybę padėti atidžiai stebėti vandens lygį ir laiku reaguoti į galimas transportavimo problemas Vokietijos vandens keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius