Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl streikų atšaukti keturi rytiniai skrydžiai tarp Lietuvos ir Vokietijos, likę – įvyks

Trečiadienį Vilniaus oro uoste dėl Vokietijoje vykstančio oro uostų streiko atšaukti keturi skrydžiai į šios šalies oro uostus. Dėl tos pačios priežasties lėktuvai tarp Lietuvos ir Vokietijos neskraido nuo antradienio ryto. Vakar iš viso buvo atšaukti šeši skrydžiai – tiek „Lufthansa“, tiek „airBaltic“ bendrovių. Trečiadienio popietę numatyti du skrydžiai tarp Vilniaus ir Frankfurto, esamais duomenimis, turėtų vykti.
„Lufthansa“ orlaivis
„Lufthansa“ orlaivis / 123RF.com nuotr.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas 15min patvirtino, kad dėl vykstančio Vokietijos oro uostų streiko trečiadienį iš viso buvo atšaukti keturi skrydžiai.

Skelbta, kad streikai Vokietijos oro uostuose prasidės antradienį 3 val. ryto Lietuvos laiku ir baigsis trečiadienį apie 6 val. ryto Lietuvos laiku.

Lietuvos oro uostų tinklapyje nurodyta, kad trečiadienį 14:25 į Vilnių turėtų atvykti „Lufthansa“ orlaivis iš Frankfurto, o 15:10 išskristi atgal.

„Mūsų žiniomis kol kas mes neturime jokios informacijos apie jokius papildomus atšaukimus. Paskutinis neįvykęs skrydis dėl šio streiko buvo šiandien ryte – 6:25 į Frankfurtą“, – informavo T.Vasiliauskas.

Antradienį prasidėję streikai Vokietijos oro uostuose paveikė „Lufthansa“ ir „airBaltic“ vykdomus skrydžius į Vilnių ir iš jo.

Vakar dėl darbuotojų streiko Miuncheno oro uoste, Vokietijoje, atšaukti šiandienos „airBaltic“ kompanijos skrydžiai (atvykimas ir išvykimas) tarp Vilniaus ir Miuncheno“.

Streikuoti ėmė oro linijų grupės „Lufthansa“ antžeminiai darbuotojai, techninės priežiūros darbininkai ir oro uosto bilietų kasų darbuotojai. Vokietijos profesinė sąjunga „Ver.di“ paaiškino, kad streikas kilo dėl to, jog nepavyko susitarti dėl darbo sąlygų ir atlyginimų padidinimo.

Streikai šią savaitę surengti didžiuosiuose Vokietijos oro uostuose, tokiuose kaip Berlyno, Miuncheno ir Frankfurto.

Buvo pranešta, kad dėl to bus atšaukta apie 80–90 proc. visų „Lufthansa“ skrydžių, tai paveiks apie 200 tūkst. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius