Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl suirutės Ukrainoje „Wizz Air“ atšaukia skrydžius iš Vilniaus į Kijevą

Aviakompanija „Wizz Air“ laikinai stabdo skrydžius maršrutu Vilnius-Kijevas. Bendrovė teigia, kad tą daro dėl smarkiai sumažėjusios skrydžių į Ukrainą paklausos.
Kompanija „Wizz Air“
Kompanija „Wizz Air“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Informacija apie atšaukiamus skrydžius yra pateikiama tik Vilniaus oro uosto tinklalapyje, tuo metu pati kompanija apie tai visuomenei nepranešė, nėra šios informacijos ir aviakompanijos internetinės svetainės skiltyje apie atšauktus skrydžius. Tiesa, angliškoje svetainės versijoje informacija apie atšaukiamus skrydžius yra pateikiama.

Lietuviškoje svetainės versijoje apie atšauktus skrydžius tylima
Lietuviškoje svetainės versijoje apie atšauktus skrydžius tylima

Skrydžių į Kijevą ir atgal bendrovė nevykdys jau nuo balandžio 30 dienos. Kada jie bus atnaujinti, nėra aišku. Kompanija žada apie tai informuoti atskiru pranešimu.

Pinigai keleiviams, turėjusiems skristi į Kijevą, bus grąžinti. „Wizz Air“ prašo nukentėjusių kelevių susisiekti su ja elektroniniu paštu.

Dėl esamos geopolitinės padėties susidūrėme su žymiu paklausos maršrutams iš ir į Ukrainą kritimu ir tikimės, jog šie pokyčiai yra laikini, – sakė „Wizz Air Ukraine“ generalinis direktorius Akosas Busas.

Pinigai už jau įsigytus bilietus minėtu maršrutu bus grąžinti visiems keleiviams, kuriuos paveikė laikinas maršruto sustabdymas.  Jeigu esate įsigiję bilietą nurodytu maršrutu, „Wizz Air Ukraine“ susisieks su jumis el. paštu. Dėl profilaktikos aviakompanija rekomenduoja  keleiviams reguliariai tikrinti spam aplanką savo el. pašto paskyroje. Jeigu jūsų nepasieks el. laiškas apie nutrauktą rezervaciją, skrydis įvyks kaip buvo numatyta.

„Wizz Air Ukraine“ generalinis direktorius Akosas Busas oficialiame kompanijos pranešime sakė, kad skrydžius kompanija yra priversta nutraukti dėl susiklosčiusios geopolitinės padėties.

„Wizz Air Ukraine“ ir toliau teiks žemų kainų skrydžių  paslaugas Ukrainos keleiviams. Dėl esamos geopolitinės padėties susidūrėme su žymiu paklausos maršrutams iš ir į Ukrainą kritimu ir tikimės, jog šie pokyčiai yra laikini. Tuo tarpu privalome reaguoti  į esamą situaciją perplanuodami maršrutų tinklą. Nors atidėjome naujos bazės Lvove atidarymą ir koregavome kai kuriuos maršrutus, mes toliau tiekiame žemų kainų paslaugas likusiais 16 Ukrainos maršrutų. Šiandien paskelbti pokyčiai yra laikini, ir kai tik bus įmanoma,  mes sieksime grįžti prie pradinio plėtros plano“, – sakė A.Busas. 

Neleidžia rinktis?

15min.lt į Kijevą skristi turėjęs keleivis Dovydas skundėsi, kad „Wizz Air“ neleidžia rinktis, kaip jam bus kompensuota už neįvykusį skrydį, nors to reikalauja atitinkamas Europos parlamento ir tarybos reglamentas.

Dokumentas, numatantis kompensavimo už neįvykusius skrydžius, tvarką, nurodo, kad keleivis, kurio skrydis buvo atšauktas, gali rinktis vieną iš trijų variantų:

  • per septynias dienas atgauti visą už bilietą jį perkant sumokėtą sumą;
  • kaip galima greitesnį nukreipimą kitu maršrutu į galutinę paskirties vietą panašiomis kelionės sąlygomis; 
  • nukreipimą kitu maršrutu į galutinę paskirties vietą panašiomis kelionės sąlygomis kitu keleiviui patogiu laiku, jeigu yra vietų.

„Wizz Air tikina, jog jie bilietų pakeisti negali, nes negali. Kitaip sakant, akivaizdžiai pažeidinėja keleivių teises – neleidžia rinktis“, – skundėsi Dovydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius