-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„DFDS Seaways“ didina bilietų kainas iš Klaipėdos

Danijos kapitalo Klaipėdos keltų bendrovės „DFDS Seaways“ nuo sausio 1 dienos didina keleivių ir jų transporto priemonių vežimo kainas maršrutais iš Klaipėdos į Kylį ir Karlshamną, rašo „Lietuvos žinios“.
Keltas / AB „DFDS Seaways“ nuotr.
Keltas / AB „DFDS Seaways“ nuotr.

Bilietų kainos didėja, nes nuo sausio 1 dienos įsigaliojo Europos Sąjungos sieros emisijos reglamentas ir Baltijos, Šiaurės jūrose bei Lamanšo sąsiauryje plaukiojantys laivai bus priversti pereiti prie 30-40 proc. brangesnių degalų.

„DFDS Seaways“ taiko degalų priemokas – už kiekvieną keleivių transporto priemonę po 5 eurus, o buvusi priemoka vienam keleiviui didėja 0,08 euro iki 5 eurų.

„DFDS Seaways“ vykdomasis direktorius Jonas Nazarovas „Lietuvos žinioms“ sakė, būtent anksčiau netaikytos priemokos brangina bilietus keltais.

„Krovinių kainos skiriasi ir pagal maršrutus, ir pagal klientus. Niekam nėra malonu mokėti daugiau. Mūsų klientai į žinią apie naujas kainas reagavo įvairiai, bet dauguma suprato ir sutiko, kad tai ne nuo mūsų priklauso. Krovinių gabenimas pabrango vidutiniškai 10-15 proc. Tačiau DFDS paskelbta išankstinė degalų priemoka (Bunker Adjustment Factor, BAF) nuo įsigaliojusios sausio 1 dieną gerokai skiriasi dėl mažesnių naftos kainų ir pigesnių degalų“, – kalbėjo J.Nazarovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius