Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiasalio ugniagesių „senutėlį“ automobilį keičia 1992 metų autocisterna už 25 tūkst. eurų

Ignalinos rajono priešgaisrinė tarnyba pasigyrė, kad Didžiasaliui nupirko „naują“ autocisterną už 25 tūkst. eurų. Iki šiol jie į gaisrus važiuodavo, kaip patys teigia, „senutėliu“ automobiliu. Tiesa, nauja „Iveco Magirus“ – 1992 metų. Taigi ir jai trisdešimtmetis netoli.
Naujas Didžiasalio ugniagesių automobilis
Naujas Didžiasalio ugniagesių automobilis / VPGT nuotr.

„Ignalinos rajono priešgaisrinės tarnybos Didžiasalio ugniagesių komanda sulaukė dovanos. Rajono priešgaisrinė tarnyba įsigijo gaisrinę autocisterną „Iveco Magirus“, kuri atiteko šiai komandai. Iki šiol ugniagesiai į gaisrus skubėdavo senutėliu, beveik 30 metų, „Zil-130“, – rašoma Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos feisbuko puslapyje.

„Iveco Magirus“, kaip 15min pasakojo Didžiasalio ugniagesiai, yra 1992 metų. Taigi taip pat ne jaunuolė – iki trisdešimtmečio jai trūksta vos penkerių metų.

„Iš Vokietijos įsigytas automobilis nėra naujas, tačiau jo būklė gera. Tai rodo autocisternoje darbo laiką ir nuvažiuotą atstumą fiksuojantys apskaitos prietaisai bei puikiai atrodantis automobilio salonas ir tvarkinga įranga“, – rašoma ugniagesių feisbuko puslapyje.

15min žiniomis, automobilio rida – per 35 tūkst. kilometrų.

Feisbuke pasklido abejonė, ar beveik 30 metų senumo automobilis vertas 25 tūkst. eurų. Internautai rado panašių automobilių ir už 6 ar 7 tūkst. eurų.

Gaisrinės automobilis
Gaisrinės automobilis

Ignalinos rajono savivaldybės merui Henrikui Šiaudiniui kaina pasirodė adekvati, nes ieškota ne bet kokios mašinos, o itin pravažios.

Naujų mes neįperkame, nauja kainuotų apie 250 tūkst. eurų, – aiškino H.Šiaudinis.

„Svarbiausia, kad jis būtų keturiais ratais varomas, nes turėjome mašinas, kurios yra dviem ratais varomos, taigi jos per gaisrą žiemą laukuose niekur netinka ir yra problemų. (…) Pagal amžių ji sena, bet pagal pravažiuotus kilometrus ji daugiau į naują panaši nei į važiuotą“, – 15min sakė rajono meras.

Jis pridūrė, kad ankstesnis automobilis buvęs per senas, nes net remontui reikalingų detalių rasti būdavo sunku.

„Naujų mes neįperkame, nauja kainuotų apie 250 tūkst. eurų, – aiškino H.Šiaudinis. – Mes turime dovanotą mašiną iš Vokietijos. Ji yra miesto mašina, už ją gal ir 5 tūkst. eurų būtų per daug mokėti, bet su ja į kaimą nenuvažiuosi, nuo kelio nenuvažiuosi.“

15min pasidairė skelbimų portaluose, kiek gali kainuoti panašios autocisternos. Iš tiesų, kainos svyruoja labai smarkiai. Panašų keturiais ratais varomą automobilį galima įsigyti ir už 8, 17 ar net 40 tūkst. eurų.

Citernų kainos
Citernų kainos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius