-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausias tanklaivis Klaipėdos uoste šįmet buvo 158 tūkst. tonų „Spyros K“

Prie bendrovės „Klaipėdos nafta“ krantinių 2013 metais buvo prišvartuoti iš viso 203 tanklaiviai, iš kurių didžioji dalis – 115-155 tūkst. tonų talpos laivai.
Prie „Klaipėdos naftos“ krantų prisišvartavo didžiulis – beveik 158 tūkst. tonų talpos – tanklaivis „SPYROS K“.
Prie „Klaipėdos naftos“ krantų prisišvartavęs didžiulis – beveik 158 tūkst. tonų talpos – tanklaivis „SPYROS K“. / „Klaipėdos naftos“ nuotr.

Palyginti, 2012 m. „Klaipėdos nafta“ priėmė 264 tanklaivius. 2013 m. tanklaivių  atplaukė mažiau, tačiau dauguma jų buvo didelės talpos, siekiančios 115-155 tūkst. tonų. Pažymėtina, jog mažų tanklaivių atplaukia vis rečiau.

Prie „Klaipėdos nafta“ krantinių Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kapitono leidimu gali švartuotis net 275 m ilgio ir 50 m pločio tanklaiviai. Tai reiškia, jog Klaipėdos uostas ir bendrovė yra pajėgūs priimti tiek dydžiu, tiek  tūriu didelius laivus, o klientams tai leidžia mažinti jūrinės logistikos sąnaudas.

„Išgilintas uosto kanalas, padidinta leistina laivų grimzlė prie bendrovės krantinių  iki 13 m, operatyvus mūsų specialistų darbas bei efektyviai veikiančios  technologijos – visa tai lėmė galimybę priimti stambesnius laivus. Akivaizdžiai  matyti, jog jūrinėje logistikoje, kalbant tiek apie tanklaivius, tiek apie konteinervežius ar kitus laivus, krovinio transportavimui jie parenkami vis didesni“, – sakė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Didžiausias tanklaivis Klaipėdoje šįmet buvo 274 m  ilgio ir 158 tūkst. tonų talpos tanklaivis „Spyros K“. Jis buvo ir vienas didžiausių  įmonės istorijoje.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius