Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračių mėgėjams atidaromas pirmas Lietuvoje mobilus aptarnavimo centras

Jau šią vasarą, Vilniaus centre, prie Baltojo tilto esančioje aktyvaus laisvalaikio zonoje duris atvers pirmasis mobilus dviračių aptarnavimo centras „BikeSPOT“. Jame lankytojai galės gauti ne tik remonto, restauravimo ar saugojimo paslaugas, bet ir pasiruošti savo dviratę transporto priemonę naujam sezonui parinkdami norimas naujas detales bei aksesuarus. Šios idėjos autorius Martynas Suraučius mano, kad mobilus dviračių aptarnavimo centras yra svarbus žingsnis vystant dviračių kultūrą Lietuvoje.
Niujorke jau galima išsinuomoti 6 000 viešųjų dviračių.
Niujorke jau galima išsinuomoti 6 000 viešųjų dviračių. / AFP/Scanpix nuotr.

„Pradžioje planuojame atidaryti tik vieną aptarnavimo centrą, tačiau tai tik didelio kelio pradžia. Per kelis artimiausius metus žadame išplėsti dviračių aptarnavimo centrų infrastruktūrą visuose Vilniaus miesto rajonuose, o vėliau plėstis ir kituose Lietuvos miestuose“, – pasakoja „BikeSPOT“ įkūrėjas.

M. Suraučius, dalyvaudamas verslumo skatinimo projekte „Septyni jūrų kapitonai“ sugebėjo įtikinti komisiją jog būtent jis yra vertas gauti didžiąją dalį projekto organizatorių įsteigto prizinio fondo verslo idėjos įgyvendinimui.

Prieš metus startavusio projekto „Septyni jūrų kapitonai“ dalyviai iš visos Lietuvos turėjo galimybę susipažinti su verslo pasauliu Lietuvoje ir užsienyje. Studentai bei dėstytojai gavo patirties bendradarbiaujant su patyrusiais verslininkais ir ekspertais. Viso projekto metu buvo siekiama kompleksiškai integruoti skirtingus verslumo skatinimo metodus ir priemones.

Dalyviai per 10 mėnesių įveikė septynis intensyvius etapus: verslumo inicijavimo sesijas, stovyklą, verslumo ugdymo vizitus Juodosios Jūros regione, simuliacinį verslo žaidimą, verslo planavimo sesiją, atrankinius konkursus, konsultacijas su mentoriais ir pristatymus investuotojams. Iš viso projekte dalyvavo 140 studentų, daugiau nei 60 verslo atstovų – mentorių iš visos Lietuvos ir užsienio.

Projektą vykdė Lietuvos verslo darbdavių konfederacija kartu su Vilniaus universitetu, Kauno technologijos universitetu bei Utenos kolegija. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius