Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Mikėnas: vidaus sandorių panaikinimas iškreips konkurenciją viešajame transporte

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Erlandas Mikėnas mano, kad vidaus sandorių panaikinimas iškreips konkurenciją viešojo transporto sektoriuje. Kaip rašo „Lietuvos žinios“, asociacijos vadovas ragina įvertini ir socialines miestų viešojo transporto rinkos liberalizavimo pasekmes.
Kauno autobusai
Kauno autobusai

„Kai kurie miestai ir rajonų centrai liks be autobusų stočių, nes jų valdytojai yra savivaldybių kontroliuojami autobusų parkai. Tūkstančiai žmonių liks be darbo, turtas bus išparduotas. Nuostolius, įskaitant išankstinį paskolų grąžinimą, išeitinių kompensacijų mokėjimą, troleibusų infrastruktūros išmontavimą, praradimus dėl nurašyto turto ir kitus turės prisiimti miestai“, – sako E.Mikėnas.

Kauno miesto savivaldybės valdomos bendrovės „Kauno autobusai“ vadovas Mindaugas Grigelis sako, kad 80 proc. Lietuvos miestų savivaldybių turi savo autobusų parkus socialinei paslaugai teikti ir jeigu įsigaliotų vidaus sandorių draudimas, šios įmonės būtų priverstos stoti į atvirą konkurencinę kovą su privačiu verslu ir ją veikiausiai pralaimėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius