Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eilės Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje pailgėjo, bet išaugo ir pralaidumas

Vilkikų, laukiančių įvažiuoti iš Baltarusijos į Lietuvą, eilė per pastarąją parą išaugo – ketvirtadienio rytą pasienyje laukė daugiau nei 900 vilkikų. Tačiau tuo pat metu kontrolės punktuose padidėjo pralaidumas.
Medininkų pasienio postas
Medininkų pasienio postas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis teigia, kad įvažiuoti iš Baltarusijos į Lietuvą ketvirtadienį prie Medininkų kontrolės punkto laukė 300, prie Lavoriškių – 200, prie Šalčininkų – 250, prie Raigardo – 160 vilkikų.

Palyginti su trečiadieniu, bendras įvažiuoti laukiančių vilkikų skaičius išaugo beveik 100, tačiau VSAT atstovas tikina, kad per parą išaugo ir punktų pralaidumas.

„Bendra suma yra išaugusi, bet visuose punktuose, galbūt išskyrus Šalčininkus, pralaidumas yra didesnis, nei kad laukiančiųjų skaičius. Pavyzdžiui, Medininkų punkte laukė 300, bet įvažiavo (per pastarąją parą – BNS) 400“, – BNS sakė G.Mišutis.

Pasak jo, nepaisant to, kad vilkikų daugiau praleidžiama nei yra laukiančių, eilė nemažėja dėl didelio įvažiuoti norinčių vilkikų srauto.

Tuo metu eilės iš Lietuvos į Baltarusiją išaugo nežymiai – Medininkuose ketvirtadienio rytą laukė 85, Šalčininkų punkte – 30, Raigardo – 10 vilkikų, o Lavoriškių punkte eilių nebuvo.

Eilės pasienyje susidarė dėl kovo pabaigoje sutrikusių muitinės sistemų. Jų veikimas atkurtas balandžio 2 dieną, užbaigus muitinės duomenų perkėlimą į valstybinius serverius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius