Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekonomikos komitetas svarstys elektromobilių įkrovos stotelių plėtrą

Seimo Ekonomikos komitetas trečiadienį tarsis dėl elektromobilių įkrovimo stotelių plėtros tendencijų. 
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Kaip BNS sakė komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius, kol kas tiek Europoje, tiek Lietuvoje nėra vieningo elektromobilių įkrovimo tinklo – skirtingas stotelių galingumas, įkrovimo greitis, kai kur reikia turėti nuosavą laidą, kiekvieno tiekėjo stotelėse būtina naudoti jo sukurtą programėlę.  

„Visose stotelėse, kurios yra ir Lietuvoje, ir Europoje, taikomos skirtingos pakrovimo sistemos, skirtingi net laidai, atsiskaitymas irgi skirtingas. Mūsų tikslas, kad Susisiekimo ministerija sukurtų strategiją, gal iki birželio 1-osios pateiktų, kad būtų aiškus atsiskaitymas, vienodi laidai, nesvarbu, kad skirtingos įmonės turės tas pakrovimo vietas, taip bus konkurencijos daugiau“, – BNS teigė komiteto vadovas.  

„Norėtume, kad Lietuva būtų lyderė įdiegiant vieningą pakrovimo stotelių tinklą“, – pridūrė K. Starkevičius. 

Jis siūlo sukurti viešųjų stotelių įrengimo ir paslaugų taisykles nustatant jų techninius parametrus: leisti atsiskaityti ir per programėlę, ir banko kortele, ir grynaisiais, viena programėlė veiktų visoje Lietuvoje, vairuotojai galėtų naudotis savo elektros tiekėjo elektra už stotelės operatoriaus nustatytą kainą. 

Komiteto pirmininko duomenimis, iki šių metų pradžios Lietuvoje buvo įrengta daugiau nei 1 tūkst. elektromobilių stotelių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius