Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 27 /13:22

R.Masiulis: Mobilumo paketo grąžinimas – viena pergalė ilgame kare

Mobilumo paketo grąžinimas Europos Parlamento Transporto komitetui yra gera žinia, teigia susisiekimo ministras. Pasak Roko Masiulio, suveikė penkių paketui prieštaraujančių valstybių ministrų laiškas EP pirmininkui Antonio Tajani.
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiandien turime gerą žinią, bet tai tik vienas iš mūšių ilgam ilgam kare“, – spaudos konferencijoje trečiadienį teigė R.Masiulis.

VIDEO: Susisiekimo ministras Rokas Masiulis apie Mobilumo paketą: kol kas vežėjų interesai yra apginti

„Suveikė bendras Lenkijos, Latvijos, Lietuvos, Bulgarijos ir Vengrijos ministrų laiškas. Bet už dviejų savaičių lauksim, žiūrėsim. Mūsų tikslas yra, kad Mobilumo paketas, toks, koks yra planuojamas dabar, nepraeitų. Tikimės, kad kitame parlamente galėsime suderėti mūsų šaliai naudingesnį (paketą – BNS) ir išsaugoti darbo vietas ir verslą“, – sakė ministras.

Apie tai, kad Mobilumo paketas grąžinamas Transporto komitetui, trečiadienį feisbuke paskelbė europarlamentarė Laima Andrikienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laima Andrikienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laima Andrikienė

Anot R.Masiulio, Mobilumo paketas, toks koks yra siūlomas dabar, turėtų negrįžtamos žalos Lietuvos vežėjams ir valstybės ekonomikai – kalbama apie 6 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Lietuvai kelia rūpestį reikalavimas periodiškai grąžinti sunkvežimius į registracijos šalį, siūlymus riboti galimybę teikti transporto paslaugas kitose šalyse, reikalavimas daryti kelių dienų pertrauką tarp kabotažo operacijų, siūlymas uždrausti vairuotojų savaitinį poilsį kabinoje – Europos kelių tinklo infrastruktūra nėra pakankamai išvystyta ir nepritaikyta tinkamam vairuotojų poilsiui.

Sausio mėnesį prieš nepalankias vežėjams nuostatas Briuselyje protestavo apie 600 vežėjų iš Bulgarijos, Rumunijos, Vengrijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius