Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES papildė oro vežėjų „juodąjį sąrašą“ visomis Nepalo oro bendrovėmis

Europos Komisija ketvirtadienį įtraukė visas Nepalo oro bendroves į „juodąjį sąrašą“ vežėjų, kuriems draudžiama vykdyti veiklą Europos Sąjungoje (ES).
Nepalo oro linijos
Nepalo oro linijos

Komisija taip pat atkreipė dėmesį į Filipinų, Sudano ir Zambijos oro vežėjų, kurie taip pat įtraukti į šį sąrašą, padarytą pažangą.

„Dabartinė saugos padėtis Nepale nepalieka mums jokios kitos galimybės, kaip tik įtraukti visas šios šalies oro vežėjas į ES nesaugių oro bendrovių sąrašą“, – pareiškė už transportą atsakingas Komisijos narys Siimas Kallas.

„Tikimės, kad šis draudimas paskatins Nepalo aviacijos institucijas pagerinti aviacijos saugą“, – pridūrė jis.

„Dabartinė saugos padėtis Nepale nepalieka mums jokios kitos galimybės, kaip tik įtraukti visas šios šalies oro vežėjas į ES nesaugių oro bendrovių sąrašą“, – pareiškė už transportą atsakingas Komisijos narys Siimas Kallas.

Komisija atkreipė dėmesį į keliose šalyse, įskaitant Filipinus, Sudaną ir Zambiją, padarytą pažangą, nors šios šalys iš sąrašo kol kas neišbrauktos, o tai reiškia, kad jų oro bendrovėms draudžiama skraidyti į ES ar tarp ES šalių.

Nė viena Nepalo oro bendrovė nesiūlo skrydžių į ES, tačiau Komisija pažymi, jog ši šalis pritraukia daug turistų, todėl keleiviai, perkantys bilietus į kurios nors šios šalies oro vežėjos skrydį, turėtų matyti, kokį statusą ES yra suteikusi tai oro bendrovei.

ES kelionių operatoriai ir agentai taip pat turės informuoti potencialius keleivius, kurie galės susigrąžinti pinigus, jei jau įsigijo bilietą į kokios nors Nepalo oro bendrovės skrydį.

Į ES „juodąjį sąrašą“ šiuo metu įtraukta 21 valstybė – Afganistanas, Angola, Beninas, Kongo Respublika, Kongo Demokratinė Respublika, Džibutis, Pusiaujo Gvinėja, Eritrėja, Gabonas, Indonezija, Kazachstanas, Kirgizija, Liberija, Mozambikas, Nepalas, Filipinai, Siera Leonė, San Tomė ir Prinsipė, Sudanas, Svazilandas ir Zambija – ir maždaug 295 oro bendrovės.

Kai kurioms į sąrašą įtrauktų valstybių oro bendrovėms taikomos išimtys. Kai kurioms oro bendrovėms leidžiama skristi į ES, tačiau griežtomis sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius