-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Estijos „Nordic Aviation“ nesiryžta mesti iššūkio SAS

Veiklą nutraukusios Estijos skrydžių bendrovės „Estonian Air“ pakeitimui valstybės įsteigta bendrovė „Nordic Aviation“ gali atsisakyti organizuoti oro susisiekimą tarp Talino ir Skandinavijos miestų, pretenzijų į šią rinką aktyviai reiškiant Skandijos aviakompanijai SAS, pareiškė vienas „Nordic Aviation“ vadovų.
SAS lėktuvas
SAS lėktuvas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Nordic Aviation“ kol kas neturi oro operatoriaus sertifikato ir yra tik skrydžių organizatorė.

„Mes turime nuspręsti, ar esame pajėgūs konkuruoti kaip naujokai, ar verčiau turimus resursus nukreipti plėtrai kitomis kryptimis. SAS nori įsitvirtinti pas mums su Švedijos ar Danijos mokesčių mokėtojų pinigais, ir nežinia, ar mes pajėgsime su jais konkuruoti. Kol kas nežinia, ar šie SAS planai yra ilgalaikiai“, – interviu Estijos leidiniui „Eesti Paevaleht“ kalbėjo Jaanas Tammas.

„Estonian Air“ praėjusios savaitės pabaigoje nutraukus veiklą po neigiamų Europos Komisijos išvadų dėl valstybės paramos šiai skrydžių bendrovei teisėtumo, SAS suskubo pranešti, jog tuo pasinaudos, pasiūlydama skydžius iš Talino į Stokholmą, Kopenhagą ir Oslą.

Maža to, SAS, paskelbusi didžiausios per pastaruosius 15 metų plėtros planus, kviečiasi pas save „Estonian Air“ pilotus bei skrydžių palydovus, mokančius bent vieną skandinavų kalbą.

„Estonian Air“ praėjusios savaitės pabaigoje nutraukus veiklą po neigiamų Europos Komisijos išvadų dėl valstybės paramos šiai skrydžių bendrovei teisėtumo. 

„Estonian Air“ vadovas Janas Palmeras pripažino, jog šiuo SAS pasiūlymu gali pasinaudoti dauguma bendrovėje dirbusių pilotų.

„Dauguma mūsų pilotų turi reikiamų įgūdžių, SAS lėktuvų parką sudaro panašūs kaip mūsų orlaiviai, todėl šis pasiūlymas yra gana viliojantis“, – BNS sakė J.Palmeras.

Veiklą lapkričio 8-ąją pradėjusi „Nordic Aviation“ skelbia, jog pradiniame veiklos etape nuomos septynis lėktuvus iš BMI, „Trade Air“, „NextJet“ ir „Carpatair“, kuriuos aptarnaus Slovėnijos bendrovė „Adria Airways“, naudojantis jos oro vežėjo sertifikatu, komercine platforma, bilietų pardavimo ir skrydžių organizavimo sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius